Milyen gyakorlatokat csinálnak a versenyző hurrikolók?

A versenyző pörgető rutin mindössze 2 és fél perc hosszú, de a pompomlottaknak éljenzésük, táncolásuk, ugrásuk, lebukásuk és kaszkadőrük teljes időt kell vennie. Mivel a versenyképes cheerleading rendkívül sportos tevékenység, amely megköveteli az állóképességet, az erőt, a rugalmasságot és az egyensúlyt, az edzésnek tartalmaznia kell az összes ilyen területet célzó gyakorlatokat. Ezeket a gyakorlatokat minden gyakorlatban magába foglalja, és ezeket a gyakorlatokon kívül is végezheti.

Építési kitartás

Annak érdekében, hogy 2 1/2 percig végezhessenek, az egyenes, versenyképes pompomlövészeknek kitartásra van szükségük. A cardiovascularis edzés az, ami kitartást termel. Nagyszerű módja annak, hogy gyakorolni tudj a kitartásért a gyakorlatban, három-öt ismétlődést hajtson végre a sorozatban. A futás egy másik kardiovaszkuláris tevékenység, amelyet a gyakorlatban a csapat egész egyszerűen elvégezhet. A gyakorlaton kívül a pompomvezetőket arra kell ösztönözni, hogy részt vegyenek az aerob tevékenységekben, mint a görkorcsolya, kerékpározás vagy aerob táncórák. A napi képzési időnek legalább a felét a cardiovascularis állóképesség növelésére kell fordítani.

Erő edzés

Ha más pompomlányokat emésztünk meg mutatványos helyzetben, és a testtömegüket ütközésig tartjuk, sok erőre van szükség. Ha az erõs edzés csapatban van, akkor jó választás a testsúlygyakorlatokra, mint pl. Pattanások és üldöztetések, mert nem igényelnek felszerelést az egész csapat tagjai számára. A független edzéshez a súlyemelés nagyszerű lehetőség. A hódítót megfelelő formában kell kiképezni, és mindig meg kell emelni a súlyokat egy pecsételő partnerrel. Az edzést legalább heti három napra kell elvégezni.

Nyújtás és rugalmasság

A cheerleading során felmerülő ugrások, zuhanó és hátráltató pozíciók nagy rugalmasságot igényelnek. A statikus vagy helyhez kötött nyújtás a feszítés típusa, amely segít a rugalmasság javításában, és naponta kell elvégezni. A statikus szakasz csak alapos felmelegedés után nyúlik vissza. Tartalmazza testének minden főbb izomcsoportjának fej-to-toe nyújtását, de összpontosítson a cheerleading-specifikus szakaszokra is, mint például az ágyúk, a hasadékok és a hátsó kanyarok. Fogja meg a statikus szakaszokat 30 másodpercig, és ismételje meg az egyes szakaszokat háromszor.

Jobb egyensúly

A mérleg nem csak a legfelső személynek van stuntsban. A bázisoknak is jó egyensúlyra van szükségük, és a bukdácsolás és ugrás egyensúlyt is igényel. A jóga egyensúlyi egyensúlya nagyszerű módja az egyensúly-edzésnek. Tegyél fel egy pompás spin-ot a pózodon úgy, hogy utánozni tudod őket. Például, ahelyett, hogy a fa a jóga-ból állna, a fej fölött a karjaidat egy magas V mozgásban alakíthatja szabadsággá. Minden nap legalább egy mérlegelési gyakorlatot kell beillesztened a képzési rutinodba. A tartás egyensúlya 30 másodpercig vagy tovább tart, mélyen belélegezve őket. Ahogy haladsz, érdemes edzeni az egyensúlyt párnán vagy párnán, ami még jobban kihívja a stabilitást.