Mi a kielégítő vércukorszintmérő?

2007-től az Egyesült Államok lakosságának 7,8% -a cukorbeteg, az American Diabetes Association szerint. Bár ez a feltétel életveszélyes szövődményekhez vezethet, ha nem ellenőrzött, a vércukorszint-mérő vércukorszintjének megfigyelése segíthet az egészséges glükózszint fenntartásában és a szövődmények elkerülésében. Ha cukorbetegsége van, keresse fel az egészségügyi szolgáltatót az Ön számára ideális glükózmérő leolvasásokról.

felnőttek

Ha nem rendelkezik cukorbetegséggel, a vércukorszint méréseinek mindig 70-100 mg / dl legyen. Az éhgyomri vércukorszintet 8 óra múlva, étkezés nélkül mérve 100 mg / dl-nél kevesebbnek kell lennie. A 70 alatti glükózszint hipoglikémiát vagy alacsony vércukorszintet jelez. Ha éhomi vércukorszintje 100 és 125 mg / dl között van, előfordulhat, hogy csökkent az éhgyomri vércukorszintje, más néven prediabetes. A 126 mg / dl feletti szintek jelzik a cukorbetegséget. A diabéteszes cukorbetegeknek az étkezés után 70-130 mg / dl és 70 mg / dl-nél alacsonyabb vércukorszintre kell törekedniük, tanácsot adni az American Diabetes Association szakembereinek. A fenti tartományok a plazma kalibrált mérőórákra vonatkoznak.

Csecsemők és gyermekek

A normál, nem diabéteszes éhgyomri vércukorszint ugyanaz, mint a felnőtteknél. Cukorbetegeknél a vércukorszint némileg magasabb lehet. Az 5 évnél fiatalabb gyermekek esetében a 80-200 mg / dl elfogadható tartomány, vegye figyelembe a Boys Town gyermekgyógyászati ​​szakembereit. 5-11 éves kortól ezeknek a szinteknek 70 és 180 mg / dl között kell lenniük, és 12 éves és idősebb gyermekek esetében a szintek 70-150 mg / dl legyenek.

Jelentőség

A glükóz a szervezet minden rendszerének energiaforrása, elegendő glükóz nélkül a test és az agy nem működhet megfelelően. A hypoglykaemia gyors szívverést, remegést és szédülést okozhat, és súlyos esetek rohamok és eszméletvesztés kialakulásához vezethetnek. Túl sok glükóz, mint az ellenőrizetlen cukorbetegség esetében, végül is okozhat vese károkat, idegkárosodást, vakságot vagy stroke-ot. A glükózszintek egészséges tartományban tartása segít elkerülni ezeket az egészségügyi problémákat.

A glükózszint szabályozása

A vércukorszintmérő megfelelő mérése megköveteli az étrend ellenőrzését. Ha a cukorbetegséghez nem kapcsolódik a hipoglikémia, gyakori ételek és rágcsálnivalók vegyenek részt kiegyensúlyozott mennyiségű komplex szénhidrátokkal, fehérjével és zsírral. Ha cukorbetegsége van, alapja a diéta a szemek, a zöldségek és a gyümölcsök, és célja, hogy 10-20 százalék kalóriát a fehérje, javasolja University of Maryland szakértők. Határozza meg a magas szénhidráttartalmú élelmiszereket, beleértve a keményítőtartalmú zöldségeket és édességeket. Inzulin injekciók is szükségessé válhatnak.

szempontok

Az újabb vércukorszintmérőket vérplazmára kalibrálják, de régebbi modelleket kalibrálnak a teljes vér számára. A plazma kalibrált mérők mérése 10-12 százalékkal magasabb, mint a teljes vérmérőkre vonatkozó értékek, javasoljuk a Joslin Diabetes Center szakértőit. Tehát ha a vércukorszintje kevesebb, mint 130 mg / dl a plazmamérlegben, 120 mg / dl-nél kevesebb lenne a teljes vérmérőn. Orvosi laboratóriumi vizsgálatok szükségesek a cukorbetegség diagnosztizálásához, mivel az otthoni glükózmérők nem elég pontosak. Ha még nem vizsgálták cukorbetegségüket, forduljon egészségügyi szakemberhez, ha az éhomi vércukorszint meghaladja a 100 mg / dl értéket. Kérjen tanácsot az egészségügyi szolgáltatótól is, ha cukorbetegsége van, és nehézségei vannak a glükózszinttartásban. Ha vércukorszintje 50 mg / dl alá esik, azonnal forduljon egészségügyi szolgáltatójához, még akkor is, ha nincsenek tünetei.