Fogfájás fájdalma az elveszett töltelékből

Az elveszett töltés valóban fájdalmas élmény lehet. A töltések számos okból kifolyólag eshetnek. Lehet, hogy új volt, és nem megfelelően felállt, vagy ettél valamit, ami megtörte vagy kitolta a töltést. Lehet, hogy az idősebb töltések szélein bomlik le. Bármi is legyen az oka, ha egy elveszett töltelék fogfájása van, akkor a fájdalom megáll.

Miért bánt

A töltés egy olyan mesterséges anyag, amely a fog sérült zománcának cseréjére szolgál, és védi az érzékeny belsőséget. Amikor a töltés eltűnik, a belső tér kitett. A fogon belüli idegeket ezután befolyásolhatja a hideg, a nyomás, az érintett élelmiszer vagy egyéb inger, vagy bizonyos esetekben egyáltalán nem, ami fogfájással jár.

Azonnali csillapítás

Ha a töltelék elvész, fontos, hogy lépjen kapcsolatba a fogorvosi irodájával és cserélje ki a lehető leghamarabb. Addig rendelkezésre állnak a kezelések, amelyek segítenek csökkenteni az elveszett töltelékből eredő fájdalmat. Közvetlen fájdalom esetén meleg vízzel öblítse le az idegen tárgyat, ami okozhatja a fájdalmat. Aktuális anesztetikumok, mint például az eugenol, elérhetők a legtöbb gyógyszertárban.

Ideiglenes kitöltés

A kitöltési javító készletek túlterhelés alatt is rendelkezésre állnak, és ideiglenes töltőanyagot tartalmaznak, amelyet az üregbe lehet nyomni és beállítani, hogy hatékonyabban védjék a területet. Ne feledje azonban, hogy ez csak ideiglenes megoldás, amíg a fogorvos állandóan pótolja a töltést.

A kitöltés helyreállítása

Amikor látja a fogorvosát, hogy helyreállítsa a töltést, rendszerint egyfajta érzéstelenítőt, például Novocaine-t kapnak, hogy zavarják a területet. A fogorvos aztán megvizsgálja, hol töltötte be és tisztítsa meg az új bomlást, és szükség esetén átalakítja a töltés helyét. A töltőanyagot ezután ki kell cserélni, hagyni keményedni, majd alakítani és csiszolni.

Folytonos érzékenység

Egyes emberek bizonyos érzékenységet tapasztalhatnak, ha új tölteléket helyeznek üzembe. Ennek oka lehet a hőmérsékletváltozás, a nyomás vagy édesség. Az idő múlásával ez az érzékenység el kell mennie, általában két héten belül. Ha az érzékenység nem oldódik meg ez idő után, keresse fel fogorvosát.