Az egyensúlyi fénymérlegek és az elektronikus mérlegek közötti különbségek

Az egyensúlyi sugárzási skála nagyon különbözik a fürdőszobában található elektronikus mérlegtől. A mérlegek mérőeszközök. Ez mindkét eszköz esetében igaz, de amikor elektronikus mérlegre lépsz, meghatározod, hogy mennyire súlyos a tested. A mérleg súlya nem mérik a súlyt, hanem a tömeg értékét. Ezeknek a skáláknak a formái elméletben, célként és stílusban nagyban különböznek egymástól.

Meghatározás

Az egyensúlyi méret összehasonlítja a két tárgy tömegét. Az egyik egy állandó, olyan tárgy, ahol a pontos tömeg ismeretes. A két elem egy hosszú gerenda ellenkező oldalán ül. A gerendely bizonytalanul áll egy forgó karon vagy támaszponton. Amikor a két tárgy egyenlő szinten áll, akkor egyensúlyban vannak, vagy ugyanolyan tömegűek. Az elektronikus mérlegek elektromos ellenállást használnak egy tárgy súlyának meghatározásához. A Quick Supply weboldala leírja a folyamatot, mivel a terhelésmérő cellát helyezi át az elektronikus ellenállás megváltoztatására. A cellák terhelése elektromos változást eredményez. Ha egy tárgy, például egy emberi test a terheléscellán tetejére ül, akkor a súly lefelé hajlik, hogy az ellenállást elmozdítsa. A váltás mértéke egy mikrochipen keresztül történik, hogy kiszámítsa a tárgy súlyát. A mérleg súlya a tömeg elméletén dolgozik, míg az elektronikus skálák mérik a súlyt.

Mass Vs. Súly

A Kaliforniai Egyetem Fizikai és Csillagászati ​​Tanszéke elmagyarázza, hogy a súly a gravitáció ereje egy tárgy tömegére helyezi. A súlymérések kiszámítják, mekkora gravitációra van szükség ahhoz, hogy egy tárgyat a földhöz tartsanak. A tömeg viszont a szilárdságról szól. A tömeg az anyagmennyiség mennyiségi mérése, amit egy tárgy szilárdságának eléréséhez szükséges. A mérlegek mérik a tömegeket. Az elektronikus mérleg a súlyt méri.

Kézi Vs. számítógépes

A két mérőeszköz másik jelentős különbsége a technológia. Az elektronikus mérlegek számítógépes komponenst használnak a tömeg meghatározásához. Az emberi szem nem látja az elektronikus ellenállásban a kanyart, amely megmagyarázza egy tárgy súlyát. Az elektronikus mérlegekhez mikrochip használatára van szükség a számítás elvégzéséhez. Ezzel szemben az egyensúlyi fénymérlegek nagyon manuálisak. Te fizikailag két tárgyat helyezz el, és hasonlítsa össze a tömeget. A szemed határozza meg, hogy a két tárgy egyensúlyba kerül.

Pontosság

Mindkét eszköz hasonló használatú. Azonban az egyensúlyi mérlegek elsődlegesek a pontosság érdekében. Ők a választás orvosi célokra, például orvosi irodák és laboratóriumok számára. Az elektronikus mérlegek néhány orvosi gyakorlatban is megtalálhatók, és otthoni használatra népszerűek. Ha gyors tömegre van szüksége, és a pontos pontosság nem követelmény, elegendő az elektronikus lépték.