Hogyan segíthet a kisgyermeknek köhögés és orrfolyás

Számos dolog okozhatja a kisgyermeknek a köhögés és az orrfolyás gyakori hidegérzését egy komolyabb vírus felé. Sok esetben segítheti a kisgyermek tüneteinek enyhítését otthon. Fontos megérteni, hogyan biztonságosan segítheti a kisgyermekét, és figyelni tudja a jeleket, jelezve, hogy orvosát kell látnia.

Köhögési jogorvoslatok

A mellkasi torlódás feloldásához kapcsolja be a forró vizet a zuhanyzóban, és üljön a fürdőszobába a kisgyermekkel, és az ajtó kb. Húsz percig zárva tart. A forró, forró levegőben történő légzés segíthet a köhögés enyhítésében. Olvassa el neki egy történetet, vagy segítsen neki egy puzzle-nek, hogy elhalassza az időt. Próbáljon meg egy párásítót a szobájába, hogy nedvesítse meg a levegőt, amíg alszik. A véletlen égések elkerülése érdekében használjon hűvös köd párásítót, nem pedig forró vízzel. Ha lehetséges, távolítsa el a kisgyermekt olyan környezetektől, amelyek köhögést okoznak, mint például a füst, a kedvtelésből tartott állatok és a frissítők.

Fájdalmas orr-jogorvoslat

Lehet, hogy meglazítja a kisgyermek orrdugulását sós cseppekkel. Ezek a cseppek a gyógyszertárban találhatók. Kövesse a csomagoláson található utasításokat, hogy a cseppeket behelyezze a kisgyermek orrába, majd használjon izzófecskendőt vagy orr-aspirátort, hogy kiszívja a nyálkahártyát. Előfordulhat, hogy a cseppeket és a szívást néhányszor egy napra kell használni, amíg az orrcsepp el nem tűnik. A BabyCenter javasolja, hogy a matrac fejének alá helyezze a törülközőt, hogy alvás közben enyhén lehessen, ami enyhíti az orrcseppet. Próbálja meg kőolajzselét az orrlyukainak külső részéig, hogy segítsen leküzdeni a kiáradt orr irritációját.

Gyógyszerek

Ügyeljen arra, hogy konzultáljon gyermeke orvosával, mielőtt bármilyen köhögést vagy orrpray-t adna neki. Ezek a gyógyszerek nem feltétlenül biztonságosak vagy hatékonyak a gyermek számára. Ha az orvos azt javasolja, hogy gyógyszert vagy orrpermetet próbáljon ki, győződjön meg róla, hogy olyan terméket választott, amely megfelel a korának, és óvatosan kövesse az adagolási információkat. Kerülje, hogy a köhögés addig csökken, amíg legalább 3 éves, mert a fulladás aggodalomra ad okot a fiatalabb gyermekeknél.

figyelmeztetések

Hívja gyermekének orvosát, ha köhéje nem javul heti egy hét után, vagy ha gyorsan lélegzik, sípoló vagy vérzik. Ha a tippje a köhögés vagy az orrfolyás mellett 103 fokos lázzal rendelkezik, akkor vigye el az orvoshoz. Lehet, hogy olyan betegséggel jár, amelyre külön gondot kell fordítani.