A sétabot használatának megfelelő módja

A gyalogos kutya hasznos, ha gyenge vagy sérült lábad van, vagy ha kisebb egyensúlyhiányod van. A cukornád helytelen használata kiegyenlítheti az egyensúlyt. A cukornád használata a járást biztonságosabbá és kevésbé fájdalmasabbá teszi.

Állítsa be a magasságát, ha van beállítható modellje. Ha a botot közvetlenül a teste mellé állítja, akkor a tetején a csövek szintje kell legyen.

Fogja meg a markolat fogantyúját a sérült vagy gyenge láb másik oldalán lévő kézzel. A markolat megfelelő megragadásához a hüvelykujjának a testével kell szembenéznie, és a keze hátuljának el kell kerülnie Öntől.

Hajtsa előre a ketrecet, miközben egyidejűleg előre lép az ellenséges lábával. Mind a csiga, mind a lábad egyszerre érintse meg a talajt. Vegyünk apró lépéseket, amint a cukornád és a lábad egyformán működik együtt. A kis lépések segítenek az egyensúly fenntartásában.

Lépj fel a lépcsőn, először a jó lábaddal. Tartsa a korlátot, ha elérhető, olyan kézzel, amely nem tartja a botot. Ezután helyezze a kádját a lépésre, és tartsa a kádat a sérült lábával ellentétes kézzel. Fokozza fel a gyenge lábát, miközben támaszkodik a botjára az erősség és a tőkeáttétel érdekében.

Lépjen le a lépcsőn úgy, hogy a dobozt előre a lépésre állítja. A pálcát a sérült vagy gyenge lábával ellentétes kézzel kell tartani. Lépj előre a sérült lábaddal, támaszkodva a cukornádra az erősség és a tőkeáttétel érdekében. Ezután lépjen le az erős lábaddal.