A különbség a latex és a szilikon cumik között

A csecsemők gyakran vágynak a nem tápláló szopogatásra, mint külön szükségletnek az etetésről, nyugalomra és megnyugtatásukra, amikor túlságosan fáradtnak, unalmasnak vagy unalmasnak érezzük magunkat. Az Amerikai Gyermekgyógyászati ​​Akadémia azt javasolja, hogy a kiscicák segítsenek biztonságosan kielégíteni ezeket a szopási igényeket, és potenciálisan felajánlják a gyermeke számára a SIDS elleni védelmet. A csecsemő cukrájának kiválasztásakor az egyik legfontosabb dolog, amit meg kell tennie, hogy meghatározza, hogy a baba latex vagy szilikon mellbimbót használjon. Míg a baba preferenciái végső soron az Ön választása szerint járnak el, a latex cumik bizonyos gyermekek számára egészségügyi kockázatot jelenthetnek.

Azonosítás

A szilikon és a latex cumisüveg egy, a szellőzőnyílásokkal ellátott pajzsra szerelt mellbimbóból áll. A latex cumisüvegek lágyabbak és rugalmasabbak, mint a merevebb szilikon társaik. Mindkét típusú cumisüveg széles színválasztékban és stílusban érkezik, beleértve a klasszikus körkörös mellbimbót vagy “ortodontikus” változatokat, kerek tetejű és sík alsó részekkel.

szempontok

Míg a latex cumik lágysága eredetileg vonzóbbá teheti az újszülöttet, a gyermekorvos Dr. Alan Greene hangsúlyozza, hogy rugalmasságuk miatt nem tartanak addig, amíg a szilikonból készültek. Akkor is könnyebb megtörni, ha rágja az idősebb csecsemők és a kisgyermekek a fogak, akik képesek lehetnek levágni darabok a latex mellbimbó. A szilikon cumik kevésbé szagait is megtartják, és könnyebbé tehetik a szülők tisztán tartását.

Figyelem

A csípõk csírákat és baktériumokat hordozhatnak, amelyek növelhetik a baba esélyét a fertõzések kialakulására. Egy 2009-es “American Family Physician” cikk, amely bemutatja a cumisüveg használatának kockázatát és előnyeit, arra utal, hogy sok cumi bizonyítja a Candida és a bakteriális organizmusok szennyeződését, és hogy a latex cumi a legmagasabb szintet tartalmazta.

Megelőzés / Solution

Ha a szilikon vagy a latex cumit tartja tisztán, és eldobja őket, amikor a kopás jeleit mutatják, akkor minimálisra csökkentheti gyermeke esélyét a cukorbetegség okozta sérülés vagy betegség megtapasztalására. Mindig nézze át óvatosan a baba cumit, mielőtt a szájába helyezi, gondosan megvizsgálva az elszíneződést, lyukakat, könnyeket vagy gyenge pontokat. A cumit gyakran meleg, szappanos vízzel mossa le – ez különösen fontos a 6 hónaposnál fiatalabb gyermekek számára, a Immunológiai Immunrendszerük miatt a ConsumerReports.org szerint.

Szakértői Insight

A ConsumerReports.org, a nonprofit magazin online verziója azt ajánlja, hogy a szülők latex helyett szilikont vásároljanak, hogy minimálisra csökkentsék gyermeküknek az allergiát vagy a latex érzékenységét. Ez különösen akkor fontos, ha a családnak van egy latex allergia vagy érzékenység. A latex allergiában szenvedő csecsemők kialakulhatnak bőrkiütés vagy asztma – vagy akár megüthetnek a latexnek kitéve – állítja a MedlinePlus, az Amerikai Egyesült Államok Nemzeti Orvostudományi Könyvtárának online egészségügyi adatbázisa.