A 40-es években a nők megmagyarázhatatlan súlygyarapodása

Nõként a perimenopausa az életed idõtartama, amelyben a menopauzára váltasz. A perimenopauza már a 30-as évek végén kezdődik, és általában több évig tart. A perimenopauza során a hormonok drasztikusan ingadoznak, ami fizikailag és érzelmileg érintheti Önt. Ez alatt az időszak alatt felhalmozódhat a nemkívánatos font, annak ellenére, hogy olyan életstílust követtél, amely mindig ellenőrizte a súlyát a múltban. Ha váratlanul súlyosodik, forduljon egészségügyi szolgáltatójához.

Ha a diétája túl sok feldolgozott ételből és túl sok fehércukorból áll, a sejtek ellenállhat az inzulin hatásának. Az inzulin szükséges a glükóz sejtfalon keresztüli szállításához. A folyamat fokozatos, és a 2-es típusú cukorbetegséghez vezethet. Az inzulinrezisztencia eredményeként a szervezet a túlzott glükóz zsírként tárolja, ami súlygyarapodást eredményez. Az étkezési szeszes italok fogyasztása csökkentheti a kalóriabevitelét, sokan még mindig inzulint termelnek, ami hozzájárul az inzulinrezisztenciához.

Ha stressz alatt van, a mellékvese kiüríti a kortizolt. A kortizol olyan hormon, amely gátolja a fogyást. A szervezet a stresszt úgy értelmezi, mint a túlélés veszélyét, és elkezdi a kalóriák megszerzését. A stressz számos formában jöhet létre. Emellett az érzelmi stressz, az ütközéscsillapítás, a tüdejés és az ingadozó súly mind stressz a test. Ha a stressz krónikus, anyagcserezavarot okozhat, ami mellékvese fáradtságnak nevezhető. A stresszre adott válaszként túl nagy az étvágy, és nem tudhat róla.

A perimenopausában a petefészkek fokozatosan csökkentik ösztrogéntermelésüket. Amint az ösztrogén termelése csökken, teste máshol termel. A tested aztán megpróbálja megtartani a zsírt annak érdekében, hogy fenntartsa hormonális egyensúlyát. Továbbá, amikor menopauza közeledik, a szervezet kevesebb progeszteron hormont termel. A progeszteronszint csökkenése nem okoz zsírt, de vízmegtartást és puffadást okoz.

A nők hajlamosak elveszíteni az izmokat, és zsírosodni fognak, amikor menopauza közelednek. Kezdetben a zsír célozza meg a hasat. Mivel az izom súlya több, mint a zsír, ez a kezdeti növekedés a testzsírban nem okozhat növekedést a testsúlyában. Azonban, mivel elveszítesz több száraz tömegt, az alapanyagcseréje lelassul. A lassabb anyagcseréje miatt nagyobb a valószínűsége annak, hogy egész testében zsír lesz, ami súlyát növeli.

Inzulinrezisztencia

Feszültség

hormonok

Test felépítés