Súlyemelő övek a hátfájás megelőzésére

A hátfájás az emberek egyik leggyakoribb egészségügyi problémája. A Medline Plus szerint 10 emberből nyolcan szenvednek életük egy bizonyos pontján. A hátfájás jellemzően az izomzat, az izületek és a gerinchez társuló idegek nagy csoportja. Mivel a hátsó alapvető a helyes testtartáshoz és stabilitáshoz, a hátfájás nagy hatással van a test mozgására. A súlyemelőket arra kell ösztönözni, hogy öveket viseljenek a potenciális sérülések elkerülése érdekében.

Jelentőség

A testépítők, akik kiterjesztik vagy rugalmassá teszik az izmok ellen az ellenállóképességet, izomtörzseket, ínszalag-károkat és stressz töréseket okozhatnak, például a spondylolízist. Ezek a problémák előfordulhatnak olyan izomcsoportokban is, mint a latissimus dorsi és a gerincfejtők. Gyakorlatok, amelyek ezeket az izmokat használják – beleértve a tiszta-bántalmazást, az elhúzódást, a felkapást és a guggolást – különösen hátrányos helyzetben lehetnek. Az idősek, akiknek már vannak lemásodásuk, még hátrányosabbak lehetnek a hátfájásra.

típusai

Kétféle típusú öv van. A hátsó nadrág egy fűzőstílusú öv, amely saját merevségére támaszkodva rögzíti a háttestet egy sínszerű módon. Következésképpen a mozgások lehetséges tartománya jelentősen csökken. Egy igazi súlyemelõ öv viszont támogatja a hátat, növelve a hasnyálmirigy nyomását. Egy normális manőver alatt a diafragmatikus és a törzs izmai összehúzódnak, hogy nyomást fejtsenek ki a hasüregben. Ez a hasüreg és annak folyadéktartalmával együtt a környező izomzat nyomást gyakorol. Ez a feszültség segít a gerincoszlop támogatásában és stabilizálásában.

Előnyök

A súlyemelő öv megkönnyíti az alsó hátsó izmok terhelését, és akár 50% -kal is csökkenti a gerinclemezeken lévő nyomóerőt. Ezenkívül az “Medicine and Science in Sports and Exercise” című folyóiratban megjelent több tanulmány kimutatta, hogy az övvisszatartók gyorsabb emelőmozgásokat tapasztalnak, nagyobb hangsúlyt fektetve a térdre és a nagyobb kényelemre és a támogatás érzésére.

Figyelem

A súlyemelő öveket jobban kihasználják a nehezebb felvonókhoz – előnyei a legmagasabbak a rep maxinek 90% -ában, mint a magasabb ismétlés, legalább 10 felvonó készletként. A szalag mindennapos viselése a poszturális izomcsoportok atrófiához is vezethet. Ez ironikusan rossz a hátán. Optimális háttámogatás szükséges a sérülések elkerülése érdekében.

ajánlások

A hátsó támasztékot gyakran használják a sérülés utáni rögzítéséhez. A sérülések megakadályozása érdekében azonban a szokásos súlyemelő öv jól működik, de csak olyan gyakorlatokhoz használható, amelyek erősen érintik a hátsó izmokat a nagy ellenállás ellen. Ha ezt használja, akkor lazítsa meg a szíjat a szettek között.