Mit jelent a kerékpár kerete?

A kerékpárok sokféle méretben érkeznek, hogy megfeleljenek a különböző lovasok magasságának, magasságának és arányának. A legtöbb keret sokféle méretben létezik, míg mások csak kis, közepes és nagy méretűek. A hegyi kerékpár normál mérést használ a keretek mérésére, míg az útkerékpárok a metrikus rendszert használják. A keretméret kiválasztása néhány egyszerű mérést igényel, amit magad is megtehetsz, de a kerékpár illeszkedését finomhangolással a leghatékonyabban szakképzett szakember kezeli.

Nincsenek csontok róla

A kerékpárkeret méretének meghatározásához használt legfontosabb mérés a közbetét csontmagasságának nevezik, ami nagyon hasonlít a beágyazódásodra. A kerékpáros esetében ez a mérés a közönséges csontjaid bázisától, a lábak közötti kemény hely, a nemi szervek mögött húzódik. Mérje meg a csigolyatököt a sarok aljára a láb belsejében. Meg kell viselnem a cipőjét, amivel kerékpározhat.

Egy égbolt mérkőzés

Miután elvégezte ezt a mérést, összehasonlíthatja azt egy gyártó rozsdás mérésével és meghatározhatja, hogy a keret mérete leginkább megfelel-e a keretnek. A hegyi kerékpárokat hüvelykben mérik, és általában 13 és 23 hüvelyk közé esnek. A közúti kerékpárok a metrikus rendszert használják, és általában 48 és 63 centiméter közöttiek. Ha mérete két méret között esik le, akkor általában jobb méretű lefelé úgy, hogy a különbséget az üléscsövével és a kormánycsapszárral is megteheti.

A Fit befejezése

A megfelelő keretméret csak a fele a csata, amikor új kerékpárra készülsz. A kerékpárnak az arányokhoz való megfelelő illesztése megköveteli a megfelelően beállított ülésmagasságot és a megfelelő szár hosszúságát, amely megfelel a törzs hosszának és a beesőnek. A kerékpár felszerelés része a tudomány és a részművészet, és egy professzionális kerékpárüzlet általában egy vagy több alkalmazottal rendelkezik, amely kerékpárra szerelhető tanúsítással finomítja a kerékpár illeszkedését az arányaihoz. Miután a kerékpár szakszerűen illeszkedik, biztosítja, hogy a pedálozás olyan hatékony és fájdalommentes legyen, amennyire csak lehetséges. Azonban a méretezéshez közelítheti magát, miközben kisebb beállításokat végez a túrák között.

Uraim nem kell alkalmazni

A nőkre jellemző kerékpárok némileg eltérő geometriájúak, hogy megfeleljenek a férfiak és a nők közötti különbségeknek. Ezek a kerékpárok hosszabb üléscsövekkel és rövidebb felső csövekkel rendelkeznek, mivel a nők gyakran hosszabb lábakkal rendelkeznek, mint a férfiaknál. A vázméreteket még mindig a közbetét csontmagasságán mértük, de ezek a tervezési jelek jobban illeszkednek a női lovasok számára a leginkább kényelmesebbé. Ezek a kerékpárok szélesebb ülésekkel és keskenyebb kezekkel vannak ellátva, így egyedülállóan alkalmasak a szélesebb csípőre és a szűkebb vállakra a nők többségében.