Milyen izmok futnak a futópad?

A futópad lehet az egyik leghasznosabb testmozgás az egészséges szív és a jól meghatározott alsó test. A futópad maximális kihasználásához megtanulhatja, hogyan változtassa meg a használatát specifikus izmok célzásához.

Hagyományos járás és futás

A hagyományos futópados járás során felveszi a hüvelykujját, a quadricepset, a lábszárát, a borjakat és kisebb mértékben a gluteus medius és a gluteus maximus. A futás fokozza a séta során alkalmazott izmok toborzását és növeli a gluteális izmok használatát. A Wisconsin-i Egyetemen végzett Madison-ban megjelent és a “Gait and Posture” című, 2012-ben végzett tanulmány megállapította, hogy a gluteális izomgyakorlás a futás közben jelentősen megnő a gyorsabb lépésszámmal.

Peremes gyaloglás

Ha növeli a futópad lejtését, fokozza a lábizom aktiválódását. A Colorado-i Egyetemen végzett 2011-es tanulmány, melyet a “Gait and Posture” című kiadványban közöltek, úgy találta, hogy a 9 fokos felfelé irányuló lejtőn történő sétálás jelentősen növelheti a gluteus maximus, a quadriceps és a borjak felvételét.

Uphill Backward Walking

A Superior Fizikai Terápia szakértői szerint a sebesség lelassításával és a lejtőnk 7-10% -kal történő emelésével a visszahúzódás visszaállíthatja az egyensúlyt az olyan izmokhoz, amelyeket gyakran használnak a normál előretekerés és futás. A háttámogatás előnyös lehet a lábszárak, a borjak és az izmok számára, hogy elősegítse az egészségesebb járást és a jobb testtartást. Az elhúzódó hátrafelé járás csökkentheti a bokafeszülés kockázatát normál gyaloglás és futás közben.