Milyen előnyökkel jár a papaya tej?

Papaya, párolt tej, sűrített tej és jég készült papagájából készült habos ital, a papaya tej számos kulcsfontosságú vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. A táplálkozási információk közelebbről történő megismerésére azért van szükség, mert a papaya tejes italok igen magasak a zsírban és a cukorban, ami súlygyarapodáshoz vezet.

Egy csésze friss papaya palacsinta 2,5 gramm rostot tartalmaz. Ez a napi 25 gramm szálas nők 10 százaléka, a 38 gramm férfiak 7 százaléka naponta igényel. A rengeteg rostot tartalmazó táplálék elősegíti a normális emésztést, és csökkentheti a 2-es típusú cukorbetegség, a szívbetegség és az elhízás kockázatát az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma szerint.

Mind a párolgott, mind a kondenzált tej jó adag kalciumot, az egészséges és erős csontok és fogak számára nélkülözhetetlen tápanyagot. Ha megfelelő mennyiségű kalciumot kap étrendjében, elősegítheti a vérnyomás csökkentését, és segítheti az egészséges testsúly fenntartását a University of Maryland Medical Center szerint. Az 1/2-csésze elpárologtatott tej adagja 329 milligramm kalciumot tartalmaz, ami az 1000 milligramm legnagyobb egészséges felnőttének egyharmada minden nap. Egy csepp sűrített tej 108 milligramm kalciumot tartalmaz.

A Papaya 88,3 milligramm C-vitamint tartalmaz csészénként, ami napi 75 milligrammnál többet igényel, és a napi 90 milligramm embereknek 98 százaléka van. A C-vitamin normális növekedést és fejlődést segíti, segít a sebek gyógyításában és védi a szabad gyököket, ami hozzájárulhat a rák kockázatának növekedéséhez. Ugyanaz a csésze papaya is van A-vitamin, amely megtartja a szemed egészséges. Mind az elpárologtatott, mind a sűrített tejet tartalmazó foszfor, amely erős csontokat és káliumot tartalmaz, ami az egészséges szív számára szükséges.

Az 1/2-csésze elpárologtatott tej tartalma 9,5 gramm zsírt tartalmaz, amelyből körülbelül 5,8 gramm telített. A zsíros telített zsírok étrendje növelheti a koleszterin szintjét, ami növeli a szívbetegség kialakulásának esélyeit. Egy uncia sűrített tej 3,3 gramm zsírt tartalmaz, amelyből körülbelül 2 gramm telített. A sűrített tej gyakran édesített, ami azt jelenti, hogy hozzáadott cukrot tartalmaz. A hozzáadott cukor hozzájárulhat az egészségtelen súlygyarapodáshoz, ami növelheti a szívbetegség kockázatát. Egy csepp édesített sűrített tej tartalmaz körülbelül 21 gramm cukrot, sok hozzá. Egy fél csésze párolt tej 134 milligramm nátriumot tartalmaz, és egy uncia sűrített tej 49 milligramm. A magas nátriumtartalmú táplálék növelheti a vérnyomását.

1 csésze friss papaja, 1/2 csésze elpárologtatott tej és egy csepp sűrített tej 357 kalóriát tartalmaz, és kb. 13 gramm zsírt tartalmaz, amelyből 9 gramm telített. Ugyanez az ital is 1980 nemzetközi egységet tartalmaz A-vitaminból és 466 mg kalciumból. A késztermék 195 milligramm nátriumot is tartalmaz.

Töltőszál

Halljuk a kalciumot

További vitaminok és ásványi anyagok

A hátrányok

Mindent összeszedve