Milyen előnyökkel jár a mellkasi pillangó gyakorlatok?

Mellkas légynek is nevezik, a mellkasi pillangó gyakorlat magában foglalja a karjait az oldaladra kiterjesztve, és visszaadja a mellkas közepére. Ezt a gyakorlatot súlyzókkal, ellenállókkal vagy mellkasgéppel végezheti. A mellkasi légy és annak változatai sok ellenállóképző rutint tartalmaznak, mert így hatékonyan működnek a mellkasi izmok.

A mellkasi pillangó edzés a mellkasi izmok erõsítésére szolgál. A cél izom a pectoralis major. A férfiak számára a meghatározott pec izomzat kiegyensúlyozottabb és tónusosabb megjelenést kölcsönöz a törzsnek. A nők számára a pec gyakorlatok segíthetnek a mellkas felemelésében. Néhány napi fájdalmat tapasztalhat a mellkasban a pillangó gyakorlatok elvégzése után, mivel a nagy izomcsoportok, mint a pectoralis major, nem ugyanolyan kitartással rendelkeznek, mint a kisebb izomcsoportok.

További izmok támogatják a mellkasfalat, beleértve az izmokat a vállak elején és a bicepsz muskétáit a karod elején. A mellkasi légy gyakorlat erősíti ezeket a szinergista izmokat, amelyek stabilitást biztosítanak a mellkasi régióban. Ez viszont segít megelőzni a válltöréseket, mivel az izmok elég erősek ahhoz, hogy támogassák a vállízületet.

Akkor több kihívást jelenthet a rutinodhoz, ha mellkasi légy gyakorlatokat végez, miközben a felső részét egy stabilitási labdára helyezi. A péc és a szinergista izmok működése mellett ez a változat kihívásokkal is bírja az alapvető izmok elülső és oldali aspektusait. Az amerikai Council of Exercise ezt a változást ajánlja a középhaladó gyakorlóknak. Tartsa a hátát a lehető legegyenesebb és a padlóval párhuzamosan, hogy elkerülje a sérülést és a törést a gyakorlat elvégzése közben.

A mellkasi és a vállizmokat egyaránt lendülve és labdázik, így ha rendszeresen golfoz vagy sportolót sportolsz, a mellkasi lepke gyakorlatok növelhetik a lengés mögötti hatalmat.

Hangok Pectoralis Izmok

Hangok Synergist izmai

Variációk Izomozza az hasi izmokat

Növeli az atlétikai teljesítményt