Milyen előnyei vannak a teafaolajnak a tályogok számára?

A tályog a fertőzés zsebében történik, amikor a szervezet megpróbálja leküzdeni a baktériumokat vagy az idegen anyagokat. A duzzanat és a gyulladás általában az összegyűjtött üreg környékén fordul elő. A teafaolaj egy növényi anyag, amely segíthet a bőrfertőzések kezelésében, bár további kutatásra van szükség ahhoz, hogy megerősítse annak előnyös tulajdonságait. Forduljon orvosához, mielőtt megpróbálna megelőzni, kezelni vagy gyógyítani bármilyen állapotot teafaolajjal.

A tályogok különböző okok miatt előfordulhatnak, és hatással lehetnek a test bármely területére. A bőr tályogja könnyű látni, és gyakran emelkedett, fájdalmas dudorokat okoz. Idegen anyagok, például paraziták és fertőző organizmusok, olyan közös tényezők, amelyek fontos szerepet játszanak a tályog kialakulásában. A bőrben lévő vágás vagy kaparás lehetővé teheti a baktériumok belépését a szervezetbe, ami tályog kialakulásához vezet. A tályog zsebében általában baktériumok, folyadék, fehérvérsejtek és halott szövet keveréke van.

A folyékony minta segíthet orvosának meghatározni, hogy mely szervezetek felelősek a fertőzésért. A jó higiénia segít csökkenteni a bőr tályog kialakulásának kockázatát. Az antibiotikumok a leggyakoribb gyógyszerek a tályogok kezelésére.

A teafa olaj a Melaleuca alternifolia növény leveleiből származik. Az anyag egyik hagyományos felhasználási módja a fertőzések kezelése. A Maryland Egyetem Orvosi Központja szerint a teafaolaj antibakteriális tulajdonságokkal bír, és csökkentheti a fertőzések esélyeit a vágások és a kaparók miatt. Bár a teafaolaj segíthet a bakteriális és gombás fertőzések kezelésében, beleértve olyan feltételeket, mint az akne vulgaris, az atléta láb, a hüvelyi fertőzések és a szemfertőzések, további kutatásra van szükség.

Ne fogyasszon teafaolajat. Ez a növényi olaj okozhat hasi fájdalmat, levertséget, hasmenést és súlyos kiütést, és még kómához is vezethet. A teafaolaj helyi alkalmazásai hólyagosodást, bőrpírt, irritációt és viszketést okozhatnak. A teafaolaj biztonságával kapcsolatos tudományos kutatások hiánya miatt ne használjon teafaolajat a terhesség alatt. A májelzavarok jelentős károkat okozhatnak, és általában orvosi beavatkozást igényelnek. Kerülje el a tályog kezelését nem bizonyított gyógynövényekkel, például teafaolajjal. Ezek a lokalizált fertőzések általában vényköteles antibiotikumokat igényelnek.

Tályog

szempontok

Teafa olaj

óvintézkedések