Milyen egészségügyi előnyökkel jár az aloe vera juice fogyasztása?

Az aloe vera-t, egy tüskés élekkel ellátott trópusi növényt és a gélzel töltött centrumot használják helyileg gélként és belsőleg lé formájában. A hagyományos gyógymódban az aloe a nyugati világban is figyelmet szentel. A kutatás folytatódik az aloe juice fogyasztásának előnyeivel és kockázataival kapcsolatban.

Aloe potenciális előnyei, belül és kívül

A Memorial Sloan Kettering Cancer Center szerint az aloe, amely magában foglalja a növény kivont gyümölcsléjét, tanulmányozták a pikkelysömörre és egyéb bőrproblémákra gyakorolt ​​lehetséges hatásokat, valamint olyan belső kérdéseket, mint a székrekedés és a cukorbetegség. A központ emellett megjegyzi a lehetséges gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatásokat mutató tanulmányokat. Más intézmények, mint például az American College of Angiology, jelentik a szívbetegségekre gyakorolt ​​esetleges lépéseket, míg a fogorvosi és szájon átesett témák tanulmányozásában a szájbetegségek és a betegségek kezelésére és gyógyítására vonatkozó potenciális előnyöket említik.

Fogászati ​​eljárások és szájápolási feltételek

Az aloe lé kicsit kicsit kicsit kicsit kicsit körbe, mielőtt inni, segíthet a száj egészséges megőrzésében. A “Journal of Indian Parodontológiai Társaság” című tanulmánya aloe-t adományozta azoknak a parodontális zsebeknek, akiknek átméretezése és gyökeres tervezése történt. A vizsgálat során elegendő parodontális javulásról számoltak be, amely az aloé ajánlását ajánlotta a fogorvosi eljárások utáni gyógyításra. Egy másik tanulmány az “Advances in Clinical and Experimental Medicine” folyóiratban azt mutatta, hogy az aloe segíthet meggyógyítani a szóbeli lichen planusot, ami egy közös szájüreg.

Szívbetegség és a cukorbetegség ígérete

26. éves ülésén az American College of Angiology jelentést nyújtott be az aloe potenciális hatásairól a szívbetegségek és a cukorbetegség vonatkozásában. Ötezer, atheromátusos betegségben vagy cukorbetegségben szenvedő beteg kezdett fogyasztani az aloe vera és a psyllium, ami jelentősen csökkentette a szérum triglicerideket, a lipideket és a teljes koleszterinszintet, míg a magas koleszterinszint – a “jó koleszterinszint”. A cukorbetegeknél a vércukorszint is javult, és a betegek képesek voltak a gyógyszerek alkalmazását kúszni.

Figyelmeztetések és lehetséges kockázatok

Az Aloe vera juice egészen más a helyi gélváltozatoknál, ezért győződjön meg róla, hogy a címke táplálékkiegészítőként vagy gyümölcsléként határozza meg. A táplálékkiegészítők nem ugyanazon szigorú tesztelésen mennek keresztül, mint a kábítószerek, így a biztonság szintje ismeretlen marad, a fogyasztás kölcsönhatásba kerülhet más anyagokkal, mint a kábítószerek, gyógynövények vagy élelmiszerek, az American Cancer Society szerint. Egyes jelentett mellékhatások közé tartoznak a gastrointestinalis zavargások, az elektrolit egyensúlyhiány és a májgyulladás azokban az emberekben, akik aloe léit több mint egy hete ivották. Mint minden kiegészítő esetében, először keresse fel kezelőorvosát.