Miért kapok izomgörcseket, miután enni banánt?

A banánt általában úgy ajánlják, hogy megakadályozzák az izomgörcsöket, és általában nem tekinthetők oknak. Ha banán fogyasztása után izomgörcsöket tapasztal, érdemes megfontolni, hogy mit csinálsz azon a környéken, hogy lássam, van-e még egy lehetséges ok. Beszéljen orvosával, ha megmagyarázhatatlan izomgörcsöket tapasztal.

Elektrolitok és görcsök

Az izomgörcsök egyik lehetséges oka az elektrolitok kiegyensúlyozatlansága, amely magában foglalja a nátriumot, a káliumot, a magnéziumot és a kalciumot. Ez olykor fordul elő, ha hosszú ideig gyakorol, mert nincs elegendő folyadék, vagy nagyon meleg időben gyakorol. A kálium hiánya néha izomgörcsöt okozhat. Minden közepes banán, amit eszel, körülbelül 422 milligramm káliumot tartalmaz, ami a napi 12 százalék. Ezenkívül nyomnyi mennyiségű kalciumot és kis mennyiségű magnéziumot is tartalmaz. Egy kis banán ad a 10% -ot a DV-nek, és egy nagy banán a káliummal szemben a DV 14% -át teszi ki.

Banánok és görcsök

A banán evés közben segíthet megtartani a kálium szintjét, és korlátozni az izomgörcsök kockázatát, ezek valószínűleg nem hasznosak ezeknek a görcsöknek a kezelésére, ha megkapod őket. Egy, a Journal of Athletic Training 2012-ben publikált tanulmány megállapította, hogy egy-két banán adag fogyasztása nem okozott elég káliumszintet, vagy elég gyors ahhoz, hogy a testmozgással kapcsolatos izomgörcsöket kezelje.

Egyéb lehetséges okok

A MedlinePlus szerint nem elegendő mennyiségű folyadék jut a görcsökhöz. Sérülések vagy túlzott izom, gyógyszerek, menstruáció, hipotireózis, alkoholizmus, veseelégtelenség vagy terhesség következménye lehet. Ha a görcsök hosszú ideig tartanak, ismételten jelentkeznek, ne nyúljanak el, vagy súlyosak, vegye fel a kapcsolatot orvosával.

A banán alternatívái

Ha rosszul reagál banánra, káliumot kaphat más ételek széles választékából. Egy csésze nem zsíros tejet vagy joghurtot, 3 uncia halat vagy csirkét, közepes sült burgonyát, egy nagy édes burgonyát vagy paradicsomot, 1/2 csésze téli squash vagy spenót, 3/4 csésze narancslé, három sárgabarack vagy egy csésze A sárgadinnye mindegyike több mint 300 milligramm káliumot tartalmaz, ami különösen jó ásványi forrásokká teszi őket. A vörös hús, a brokkoli, a cékla, a borsó, az alma, a narancs, az eper és az őszibarack mérsékelt mennyiségű káliumot is tartalmaz.