Mi a jó fehérje, amely gluténmentes?

Bár ez egy gabonafehérje, a glutén különféle fehérjecsúcsokban jelenik meg, mint adalékanyag a keresztszennyezés miatt. Ha az intolerancia vagy a cöliákia miatt kerülni kell a glutént, az autoimmun rendellenességet, amely a testet a bél belsejében megtámadja, amikor a glutént elfogyasztják, akkor jobb, ha saját fehérje rázza a friss, természetes összetevőket, hogy megakadályozza az expozíciót. Beszéljen orvosával vagy dietetikusával, hogy segítsen megtervezni az egészséges fehérjeszkokat.

Görögország

Az egyszerű, nem zsíros görög joghurt nem csak egy jó fehérjeforrás, 17 gramm egy 6 uncia-tartályban, de természetesen gluténmentes is, és jó alapot nyújt a fehérjeitalhoz. Keverjen össze egy tartályt egy kis banánnal, 1 csésze friss eperrel és néhány jéggel egy 220 kalóriás, 17 gramm fehérjeitalhoz. A fehérje egy kicsit növelése érdekében adjunk hozzá 1 evőkanál nem zsíros, szárított tejport az italhoz, ami 17 extra kalóriát és 2 gramm fehérjét ad hozzá.

A szója jó

Ha megpróbálsz távol tartani a tejtermékeket, a szója jó gluténmentes, magas fehérjetartalmú opciót is kínál. Keverjünk össze 1 csésze sima szójat, fél csésze száraz hengerelt zabkal, 1 evőkanál mandulavajjal és egy kis banánt 330 kalóriára és 14 grammra. A Tofu jó gluténmentes, magas fehérjetartalmú alapot is készít az Ön számára. Keverjünk össze egy csésze soft tofu-t, három negyed csésze áfonyával és 2 csésze apróra vágott káposzta jéggel 260 kalóriára és 18 gramm fehérjére.

Diófélék és magvak túl

A diófélék és a vetőmagok, valamint a magvak és magvak is használhatók, hogy finom, gluténmentes, magas fehérjetartalmú rázkódásokat készítsenek. Kezdje az 1 csésze kendertejből és keverje össze 1 1/2 evőkanál kendermag, háromnegyed csésze friss ananász és jég 220 kalóriára és 11 gramm fehérjére, vagy egy vastagabb italt egy fél csésze mandula tejzel , 1 uncia mandula, fél csésze puha tofu és 1 csésze málna kevert jéggel 340 kalóriára és 13 gramm fehérjére.

Kész és gluténmentes

Ha nem tudja megrázni a fehérjét a semmiből, gluténmentes kész készleteket talál a helyi egészségügyi élelmiszerboltban vagy akár a szupermarketben. Óvatosan olvassa el az élelmiszer-címkéket, hogy megbizonyosodjon arról, hogy gluténmentes. A keresett márkák közé tartozik a Biztosítani, Boost, Nutra-Shake és Premiere Protein Shake. Néhány íz a Carnation Breakfast Essentials is gluténmentes, és egy jó, könnyen hozzáférhető fehérje rázza.