Mi a 12 hetes magzat mérete?

12 héttel a magzat nem lehet elég nagy ahhoz, hogy anyasági anyasági anyasági ruhák legyenek, de az első trimeszterben bekövetkező növekedés és fejlődés a legsúlyosabb a teljes terhesség, a University of Virginia Health System . 12 hét végére a magzat minden fontos szervet és rendszert a helyén tart, karokkal, lábakkal, nemi szervekkel és szívveréssel.

Méret

Az egészséges 12 hetes magzat körülbelül 3 és 3,5 hüvelyk hosszú, és súlya körülbelül 1 oz, szerint a Nemzeti Női Egészségügyi Információs Központ. A fej a baba méretének csaknem felét tartalmazza.

Jellemzők

A magzat egy normálabb megjelenést kezd a 12. héten. A fülre való átmenet a végső pozícióhoz közelebb áll, az Amerikai Terhességi Szövetség szerint, és a szemek közelebb kerülnek egymáshoz. Ezzel az idővel kezdődik a körmök, és az izmok és csontok növekedni kezdenek és fejlődnek.

szempontok

A magzat karjai hosszabbak, mint a lábak, és a kezek sokkal szembetűnőbbek, mint a lábak. A 12. héten a jövő fogait ábrázoló húsz rúd jelenik meg, és minden belső rész már kialakult, bár nem teljesen kifejlesztett.

Hatások

A magzat nemi nemi szervezetei a 12. héten alakulnak ki, de a szexet általában nem lehet ultrahanggal kimutatni a későbbiekben a második trimeszterben. A vesék ezen a héten kezdik működésbe lépni, és a magzat most ökölbe szoríthatja a száját.

Figyelem

A csecsemők különböző mértékben fejlődnek, és az Amerikai Terhességi Szövetség azt tanácsolja, hogy a magzat fejlődési szakaszaira vonatkozó információk csak általános útmutatóként szolgáljanak.