Fehér foltok a baba fogakon

A gyermek fogai az első olyan fogak, amelyeket a gyermeke fog kapni. Teljesen meg fogja kapni az egészet, amikor 2 vagy 3 éves, és végül elveszíti ezt a beállítást, hogy helyet biztosítson az elsődleges vagy állandó fogainak. A gyermeke fogainak ápolása közben előfordulhat, hogy fényes fehér foltok vannak a fogai között. Ez gyakori azoknál a gyermekeknél, akiknek nagy a fluoridja.

Ok

A Mayo Klinika szerint a fehérvérű fehér foltok vagy csíkok a babafogakon túl sok fluoridnak, a fluorózisnak nevezett probléma. A fogak fluoridot igényelnek ahhoz, hogy erősek maradjanak és megkeményítsék a fogzománcot, ezzel segítve a sav és a baktériumok ellenálló képességét. Túl sok a fluoriddal való érintkezés olyan forrásokból, mint a csapvíz és a fogkrém, elszíneződést okoz.

Kavitási kockázat

Az üregek a fogszuvasodás, amely gyakran a cukor és a sav által a fogakon elfogyasztva következik be. A Family Doctor azonban azt mondja, hogy a fogak fehér foltjai megnövelik az üregek kialakulásának kockázatát. Az üregek fájdalmasak és gyakran drága kitöltéseket igényelnek a javításhoz, de a jó fogászati ​​higiénia és a túlzott fluorid expozíció elkerülése segít elkerülni őket.

Kezelés

A gyermekek fehér foltjai idővel elhalványulhatnak, és a fog többi részével keveredhetnek. Azonban lehetséges, hogy a fehér foltok nem fognak teljesen elmenni. Szerencsére a gyermek második fogsorát a 6. vagy a 7. életévére kapja, és ezek az elsődleges fogak nem lesznek azonos fehér foltok vagy csíkok.

Megelőzés

Annak megakadályozására, hogy gyermeke fehér foltokat fejlesszen a fogai között, kérdezze meg orvosától, hogy mennyi fluoridot igényel. Az Ön területének önkormányzati vízrendszerének valószínűleg fluoridot is hozzá kell adnia, és tesztkészletet is vásárolhat annak meghatározásához, hogy a víz jól fluorid-e. Ha nem rendelkezik fluoriddal a vízben, a gyermek orvosa fluorid tablettákat vagy cseppeket írhat fel, ha a baba 6 hónapos. Ha azonban fluoridja van a vízrendszerében, kerülje a gyermek túl nagy adagolását, például a fogkrémhez hozzáadott fluoridot.

Fogápolás

Mielőtt a baba fogai is bejönnek, törölje meg az ínyét nedves ruhával, hogy tisztán tartsa őket. Ha fogai vannak, legalább naponta kétszer, és lefekvés előtt tisztítsa meg. Amikor idősebb lesz, segíthet neki megtanulni, hogyan kell ecsetelni őket. A jó fogászati ​​higiénés hatékony módja annak, hogy megakadályozzák az üregeket és a fogszuvasodást, és tartsák erősen a baba fogait.