Az újszülöttek ébren tartása a szoptatás alatt

A csecsemők egészen ébren és éhesen táplálkozhatnak. Azonban az ápolási cselekedet lecsillapítja a csecsemőket. Az élet első heteiben az elalvás előtt elfogyasztott csecsemők veszélyeztethetik a kiszáradást és a növekedés sikertelenségét. Néhány újszülöttnek nehézségei vannak a szoptatás ideje alatt ébren tartani az orvosi állapotok, a munka során alkalmazott kábítószerek, túlzott stimulálás miatt, vagy egyszerűen, hogy nem eszik elegendőnek ahhoz, hogy az energiájuk ébren maradjon a táplálék során.

Lassú szopás

Az újszülöttek néha erőteljesen szopogatnak, majd lassítják a szopást, amikor leereszkednek. Megakadályozza, hogy a csecsemő elaludjon az emlőben azáltal, hogy ösztönözte őt az első jelre, amelyre lassul. Ha a szopogató ritmus lelassul, próbálja meg csiklandozni az álla alatt. Egy másik technika, amely arra bátorítja a babát, hogy gyorsabban szopni az mellfájás. Használja a szabad kezét, hogy összenyomja a mellet, amelyről a baba ápolja. A tejcsatornák kompressziója az emlőben növeli az áramlási sebességet. A ritmikus préselés miatt a baba növeli a szopás sebességét, és erősebben szopni.

Az ápolási munkamenet megszakítása

Ha a baba szopása tovább lassul, az ápolási munkamenet rövid megszakítása segíthet a baba ébren tartásában. Húzza meg a szívócsövet úgy, hogy behelyezi a rózsaszín ujját a baba ajka és az areola közé. Vegye ki a mellbimbót és helyezze vissza a baba szájába. Lehet, hogy ezt többször is meg kell tennie, hogy megtartsa a baba ébren. Az ápolói pozíciók megváltoztatása segíthet egy álmos baba előidézésében is. Például, ha a bölcső helyzetében ápolt, váltson kevésbé alvó pozícióba, például a labdarúgás tartására.

Mellek között

Miután a csecsemő az egyik oldalon ápolt, megpróbálja felébreszteni, mielőtt a másik mellére próbálná. Néhány csecsemő ébred fel, amikor börtönbe kerülnek. Segíthet abban, hogy a baba felálljon. Ha a baba nem ébred fel, miután megrepedt, változtassa meg a pelenkáját. A baba elnyomása és a hideg pelenka törlése segíthet neki abban, hogy felébredjen. Amint ébren van, folytassa a második mellet.

aggodalmak

Különösen álmos újszülötteknél kihívás, hogy elég hosszú ideig ébren tartsák őket ahhoz, hogy elegendő mennyiséget enni. Mivel az anyatej könnyedén emészthető, az újszülötteknek legalább nyolc alkalommal kell ápolni 24 órán keresztül. A nedves vagy szennyezett pelenkák száma jelzi, hogy a baba elég lesz-e enni. Az újszülöttek eleinte elveszítenek egy kis súlyt, de 2 hetes korukig vissza kell térniük a születési súlyukra. Ha aggódsz, hogy a baba alvás közben vagy alvás közben aludt, értesítse a laktációs tanácsadót vagy a gyermekorvos irodáját.