Addiktív személyiségzavar kezelésére

Az addiktív személyiségzavar olyan embereket ír le, akik egy anyaggal, cselekvéssel vagy tétellel foglalkoznak annyira, hogy elveszítik az élet kiegyensúlyozott érzékelését, és veszélyeztethetik magukat és másokat. Annak ellenére, hogy egy anyag, mint az alkohol vagy a kábítószer, vagy ha a tevékenység anyagkatalizátor nélkül van, például szerencsejáték vagy kleptomania, úgy tűnik, mind pszichológiai, mind kémiai tényezők érintettek. A betegség mindkét oka számára széles körű, és a rendellenesség kezelésére.

Történelem

Az első önsegítő alkoholfogyasztási csoportokat már 1772-ben az indiánok alkotják. Benjamin Rush, George Washington forradalmi hadseregének sebészete először 1784-ben megjelentetett füzetként minősítette az alkoholizmust. A rohanás először a teljes absztinenciát támogatta És kijelentette, hogy az alkoholizmusnak több oka van, és többfaktoros kezelést kell kapnia. Abban az időben a részegséget börtönbüntetéssel és börtönbüntetéssel büntették, nem pedig a kórházba. A Baltimore-i washingtoniak 1840-ben kezdték elviselni az absztinenciát, és csak alkoholtartalmú találkozókat indítottak, ahol az egyének sokáig megosztották tapasztalataikat, mielőtt az Alkoholisták Névtelen alakultak az 1930-as években.

szempontok

Az 1880-as évek első szervezett klinikáiban a betegek gyakran orvosként maradtak, a leggyakrabban orvosok, ügyvédek, mérnökök, gyógyszerészek, újságírók, művészek, diákok, újságírók, papok és színészek körében leggyakrabban kezeltek szerint. A függőség története “A sárkány megölése”, William L. White. Az 1960-as évek és Lyndon B. Johnson szegénység elleni háborúja számos állami szervezettel, köztük az Alkohol Abúzus és Alkoholizmus Nemzeti Intézetével, a Mentális Egészségügyi Intézettel és a Nemzeti Kábítószer-ellenes Intézettel jött létre. Mindezen finanszírozott intézmények, valamint egyéb állami és magánintézmények ellenére, egy NIAAA tanulmány szerint csak egy, 10 kezelésben részesülő alkoholtartalmú alkoholtól származik.

Jelentőség

Az addikció hatékony kezelése attól függ, hogy a páciens saját gyógyulásába fektetett-e be. Gyakran fordul elő relapszus, hogy az addikció kábítószerrel vagy alkohollal kapcsolatos vagy viselkedési jellegű (például szerencsejáték, szexuális függőség vagy kleptománia). A dohánytermékekkel kapcsolatos kormányzati adók, valamint a nyilvános helyeken történő dohányzás tilalma nagyobb hatással lehet a nikotinfüggőségre, mint bármely más kezelési program egyszerűen azért, mert sokan érintettek. A kezelési programok közül bármelyik figyelemre méltó sikert mutat azoknak, akik egy hónapon belül megszakítják a dohányzást, és szinte teljesen megszűnnek a lakosság 80% -ánál, akiket nem fektetnek be a kilépéshez.

típusai

A kezelés megközelítései közé tartozik a 12 lépésből álló programok, amelyek magukban foglalhatják a hitet alkotó összetevőket, valamint a mentoroktól való függést is. Az addikciós gyógyszerek olyan gyógyszereket használnak, amelyek segítenek csökkenteni a páciens anyagtól való függését más megközelítésekkel együtt. A holisztikus megközelítések az akupunktúrától a zeneterápiaig és a jógaig bármit is használhatnak. A gyógymódok megelőzésére, a házak felügyeletére és a terápiás prioritásra irányuló szakképzési programok félúton lévő házakat néha közfinanszírozás támogatja. Bár a kezeléshez sok megközelítés létezik, és a sikeres akaratnak köszönhetően fontosabb lehet a terv kiválasztása és a kezelési terv végrehajtása.

Támogatás

Mindenki, aki a függőség helyreállításán múlik, a család, a barátok, a társaik és még a munkatársak támogatását igényli. Ez a támogatás lehet aktív beavatkozásként (amikor az ember legközelebbi társadalmi kapcsolatai szembesülnek vele a pusztító viselkedéssel), vagy olyan jóindulatú, mint aki a helyreállítási folyamat során kapcsolatban áll a személyével. A támogatás még fontosabb lehet, ha a függőségi viselkedés egy kevésbé ismert területen van, például a szerencsejáték.