A lábemelési gyakorlatok előnyei

A lábfej emelkedéssel járó edzés sok haszonnal jár számos izomcsoporthoz és általános erejéhez. Különböző típusú lábemeléseket lehet végrehajtani, hogy hangsúlyozzák a különböző izomcsoportokat, és több meghatározást kapjanak. A lábazat előnyei megfelelő formával és technikával kezdődnek, és rendszeres gyakorlattal zárulnak.

Lábemelés

A lábfejeket tipikusan a padlón fekvő helyzetben kell végrehajtani, egy csíptetős rúddal vagy egy kiemelkedő görbe sávval. Mindegyik különböző előnyöket nyújt Önnek, de mindegyik segít megnövelni az alsó hasi izmokban lévő erősséget és definíciót. Semmi sem könnyű elvégezni a kezdőknek vagy a kevésbé fejlett abszolút személyeknek. Néhány hónapig és sok ismétlésig eltarthat, mielőtt elkezdené látni az eredményeket.

Hasi és mag izomzat

Az alsó hasizmok az elsődleges izomcsoportok, amelyek a lábfej emelését szolgálják. A lógó láb emeli a fáradt alsó és a felső hasizmokat, míg a padló lábát elsősorban az alsó hasüregek hasznosítják. Mindkét gyakorlat ismétlése segít megnövelni az abszolút megtapasztalt erősségét és definícióját, valamint az irányítást, amelyet a magzimális izmok fölött tart. A lábak helyzetének megváltoztatása a hajlítottról az egyenesre változik, és a különböző hasi izmokat kezeli.

Alsó hátsó izmok

A lábfej rendszeres teljesítménye csökkenti a hátsérülések, a hátfájás és a hátfájás kockázatát, miközben más gyakorlatokat vagy rutinszerű tevékenységeket végez. Bár az izmok nem a gyakorlat középpontjában állnak, minden hasi és maggyakorlat a háttámlák fokozott támogatását szolgálja. Mivel az alsó hasüzemek a lábfej emelésének középpontjában állnak, ezek a gyakorlatok támogatják a hát alsó részét, és növelik a rugalmasságot és az erőt.

Grip Strength

Amikor a lábszárat felemeli, miközben lóg egy csíptetős rúdból, vagy amikor egy megemelt görbe sávon támogatja magát, akkor is erősíti a markolatát. A lógó emeléseknek meg kell követelniük, hogy a test során a teljes test súlyát támogassa a kezében, míg a támasztóláb egy görbe sáv segítségével felemeli az egyensúlyt és a támogatást.

Mindenféle lábszár növeli a csípő flexor rugalmasságát, agilitását és erejét. Mind a hajlított térd, mind az egyenes lábfej megköveteli a csípőízület mozgását. Ha rossz csípőd vagy ízületi gyulladásod van, beszéljen orvosával a korlátairól, és útmutatást kap arról, hogy miként lehet ezt elvégezni.

A lábfej emelése a legkedvezőbb, ha lassan végzi őket. A lába lassítása lendületet generál, nem pedig a fókuszálandó izomcsoportok munkáját, ezért ne nyúljon. Ezenkívül kövesse az emésztést a hasi és a mag edzés során olyan gyakorlatokkal, amelyek a szemben álló izomcsoportot – az alsó hátat kifejezetten – és a nyújtózkodás előtt mozgatják az edzés következő részére.

Hip flexorok

Növelje az előnyöket