10 perc a futópad segít nekem?

Minden edzésmennyiség általában jobb, mint egyáltalán, de 10 perc a futópadon nem sokat segít. Tíz perc a futópadon nem elegendő ahhoz, hogy javítsa az általános fitnesz szintjét, segítsen megőrizni a testsúlyát, vagy elegendő kalóriát égetni ahhoz, hogy egy súlycsökkentő tervben részt vegyen, hacsak nem egy általános gyakorlati program része.

A minimálisan ajánlott testmozgásmennyiség 30 perc közepes aktivitású, heti öt nap, vagy legalább 20 perc erőteljes tevékenység, három napot hetente. A mérsékelt futópad edzés olyan séta, amely elég gyors ahhoz, hogy növelje a pulzusszámát. Egy erőteljes futópad edzés legalább egy jog, amely tovább növeli a pulzusszámát, mivel meggyorsítja a lélegzést. A mérsékelt ütem 3 km / h lehet, és a joga kb.

A 10 perces futópad munkamenet nem elég sok kalóriát önmagában. Ha súlya 160 lbs. Például 10 perc futópad 2 km / h sebességgel nem ég több, mint 30 kalóriát, míg a gyaloglás a 3.5 mph képes égni 46. Jogging 10 mph 10 percig éghet 97 kalória és fut 8 km / órás sebességgel ugyanabban az időtartamban képes 164 égni. Ha növeli a gyalogos edzést 30 percre, a 3,5 mph-os sebesség 138 kalóriát képes felmelegíteni. Növelje a kocogást és a futó edzést 20 percre, és 194 és 328 kalóriát is égethet.

Ne tárolja a futópadot a garázsban. 10 percet végezhet a futópad számláján, ha ez az egyik gyakorlása, amelyet a gyakorlás napján végez. Még mindig élvezheti a haszon előnyeit, ha megosztja a 30 perces mérsékelt edzést három, 10 perces foglalkozással vagy 20 perces erőteljes edzéssel két 10 perces foglalkozással az American Heart Association szerint.

Ha az unalom az oka a rövid futópad üléseknek, akkor a futópad edzésének érdekesebbé válik az intervallumos edzéssel. Az intervallumképzés magában foglalja a futópad sebességének, lejtésének növelését vagy mindkettőt a rövid lökésekhez, majd folytatja a szokásos ütemét. Ha például egy olyan sebességgel halad, amelyen a sebesség nem haladja meg a 3,5 mph-ot, akkor növelje a sebességet a 4,5 mph-ra és a lejtést 1-re egy percig, majd térjen vissza a kilométerenkénti 3,5 mph-ra. Ha az idő hiánya az oka a rövid futópadok üléseinek, akkor edzeni lehet a futópadon vagy akár a blokk körül az ebéd vagy a munka szünetek alatt. Alternatívaként próbálja meg ébredni 30 perccel korábban, így ideje van a gyakorlat első dolog reggel. Az edzés során vegye be edzésprogramját séta vagy futás közben a futópadon, miközben TV-t néz.

Minimális idő

Kalória

10 perc munka

szempontok