A technológia fizikai hatása a gyermekekre

A technológia előrehaladása lehetővé teszi a gyermekeknek, hogy számítógéppel és mobiltelefonokkal internet-hozzáférést biztosítsanak. Még akkor is, ha egy szülő szorgalmasan korlátozza a gyermek idejét az ilyen készülékeken, TV, iPod, MP3, DVD lejátszók és videojátékok várja a szárnyakat, és gyermeke figyel. A szülők, a tanárok és az egészségügyi dolgozók megkérdőjelezik a technológia fizikai hatásait a gyermekek életére.

hátrányok

Annak ellenére, hogy a gyerekek számítógéphez fordulhatnak, a testük aktív részvétele korlátozott. Egyes gyerekek hajlamosak az elhízás felé, mert a technológiai aktivitás és a fizikai inaktivitás együttes. A Nemzeti Egészségügyi és Táplálkozási Vizsgálat szerint az elôiskolás gyermekek 10,4 százaléka és a 6-11 éves korosztály 19,6 százaléka elhízott. Egyes gyerekek fizikailag rosszul járnak el, különösen, ha erőszakos játékokat néznek a tévében. Az American Psychological Association Craig Anderson szerint “az erőszakos videojáték-expozíció magas szintje a bűnözéshez, az iskolai küzdelemhez és az ingyenes játékidőhöz, valamint az erőszakos bűncselekményhez kapcsolódik”.

Szociális készségek

Nem csak a technológia képes arra, hogy a gyermekeket kanapé-burgonyává változtassa, hanem gátolhatja a szociális készségek fejlesztését is. A Kaiser Family Foundation 2010-es tanulmánya szerint a multitasking lehetővé tette a mai fiatalok számára, hogy összesen 10 órás és 45 perces médiatartalmat töltsönek össze a médiaeszközökkel való együttmûködésük során eltöltött 7 1/2 óra átlagosan. Az 1950-es évek előtt nevelkedő gyerekeket arra ösztönözték, hogy kint járjanak, és barátaikkal játszanak, mivel a médiavezérelt eszközökön napi 7 1/2 órát töltő gyermekek nincsenek külső kapcsolatban a társaikkal, különösen akkor, ha már félénkek. A professzionális terapeuta Cris Rowan a “A technológia hatása a gyermekérzékelésre és a motorfejlesztésre” című cikkében azt állítja, hogy “Mivel a kisgyermekek kialakulnak és alakítják identitásukat, gyakran képtelenek felismerni, hogy ők a TV-ben látott” gyilkos gép ” És videojátékokban, vagy csak egy félénk és magányos kisgyereknek, aki barátra van szüksége.

Egészséges technikai szokások

A technológia használata és a testmozgás közötti egyensúly megteremtése fontos szokás, attól kezdve, amikor a gyermek elkezd sétálni. Az Amerikai Gyermekgyógyászati ​​Akadémia szerint a “Médiaképzés: Mit tehetnek a szülők” című cikk, a legjobb példaképed, amelyet gyermekének adhatsz magadnak. Készítsen egy szokást arra, hogy a TV-t kikapcsolja vacsora közben, és minden nap egy bizonyos idő elteltével megszünteti a számítógép használatát, korlátozza a videojátékok napi idejét, és gyakorolja a fizikai mozgás valamilyen formáját. Sok szülő úgy találja, hogy a gimnasztika vagy a szabadidős labdarúgó-válogatott feliratkozása gyermeke számára segít abban, hogy szünetet tartson a rendelkezésre álló médiakontaktusoktól, és más gyerekekkel barátságokat is kialakítson. Mutasd meg a gyermekeidnek az OK-t, hogy szakítson a technológiától.

A technológia használata a gyakorlatok segítésére

A technológia itt marad, hacsak nem szeretné családját egy barlangba vinni. A testmozgás és a testmozgás egészséges egyensúlya bónusz lehet. Az online videók útmutatást nyújtanak minden olyan sporthoz, amelyet a gyermek szeretne részt venni. A gyerekek megtekinthetik a kosárlabda alapjait, majd kijuthatnak és forgathatnak karikákat. A Wii aktív játékot kínál sporteseményekben, például bowlingban, fociban és táncban. Talán nem probléma, hogy gyermeke gyakoroljon, de a kedvenc dallamai nélkül nem kerékpározhat a blokkban. Talán a szenvedélye fut, és a Google Térképen futópad útjai vannak egzotikus helyszíneken. Fedezze fel, hogyan illeszkedhet a két világ legjobbjaihoz.