A sport sérüléseinek első tíz oka

A helyzetek sokasága sporttal kapcsolatos sérülést eredményezhet. A kockázati tényezők tisztában vannak azzal, hogy hosszú távon megakadályozzák őket. Az egészséges állapot megőrzéséhez elengedhetetlen az izmok megerősítése, megfelelő pihenés és megfelelő tempóban történő munkavégzés. A leggyakoribb sportági sérülések okainak áttekintése tiszta képet alkot a mögöttük álló főbb bűnösökről.

Túlhasznált

A túlsúlyos vagy ismétlődő mozgások lehetnek a sportos sérülések számának egyik oka. A futók, az úszók és a teniszezők különösen érzékenyek a túlsúlyos sérülésekre, beleértve a tenisz könyökét, a tendinitis, a sípcsont és a váll ütközését.

Megáll és Twists

Olyan sportok, amelyek gyors ütköző és csavaró mozdulatokat tartalmaznak – beleértve a kosárlabdát, a torna- és a labdarúgást – nagyszámú térd- és boka sérülést. A boka gyűrődése akkor következik be, amikor egy atléta a lábát tekercselje és a környező szalagokat nyújtja. A stabilizáló izomzat és a térd, a váll és az egyéb ízületek körüli porckorongás hajlamos a szabálytalan ellenállásról vagy hirtelen leállításról.

zuhatag

Bármely sportoló eshet a tevékenység középpontjában. Az ősszel jelentkező nyilvánvaló szünetek mellett gyakoriak a csuklócsavarodások is. A természetes ösztöne, amikor leesik, az, hogy tegye le a kezét, hogy megtörje a bukását. A csuklóid viselik a súlyodat, amely könnyen nyúlik vagy szakad össze egy szalag.

Helytelen felszerelés

Ha súlyt vagy rekeszt használsz túl nehéz az Ön számára, az alsó vagy hátfájás következhet be. Az illeszkedő sisakok és cipők sérüléseket is okozhatnak. A futó sérülést szenvedhet, ha olyan cipőt visel, amely nem nyújt elegendő támogatást. A sík fasciitis, az íves lengéscsillapító gyulladása gyakori, ha a cipő nem megfelelően illeszkedik vagy megfelelő támogatást nyújt.

Új vagy megnövelt tevékenység

Az új tevékenység elindítása vagy a tevékenység szintjének túl gyorsan történő növelése is lehet plantar fasciitis vagy alacsonyabb hátfájás. Ha új gyakorlatot vagy sportot indítottál el, korábban fel nem használt izmokat alkalmazhatsz, vagy növelheted az izmok munkáját. Ennek a közös következménye a görcs.

A fáradt izmok gyakori oka az izom húzásának. A tevékenység közötti pihenés elengedhetetlen az izmok megakadályozásához.

Fáradtság

Az általános iskolai edző tanára valószínűleg elmondta neked, mennyire fontos az a sportos törekvés előtt nyúlni, és igaza volt. Az izomgörcsök és a húrok gyakran az aktivitásba kerülés hatásának az eredménye, anélkül, hogy megfelelően enyhítenék az izmokat. A felmelegedés vérre és oxigénre helyezi a különböző izmokat, lehetővé téve számukra a hatékonyabb munkavégzést.

Szegény melegítés

A kemény hatások egy másik sérülést okoznak, mint például a sípcsont és a plantar fasciitis. A kemény felületek a sportolók lábain, lábán, csípőjén és hátán erőteljesebb hatást gyakorolnak.

Az alsó hátfájás többek között néhány golfozó és teniszezõt csap. Mivel ezek a tevékenységek bizonyos mozgásokat igényelnek a test egyetlen oldala mellett, az egyik oldalon izmokat dolgozol anélkül, hogy egyenlő munkát végeznének egymással. Ez gyengébb izmokat eredményezhet a kevésbé aktív oldalon, ami az alsó-hátfájás leggyakoribb oka.

A nyaki fájdalom, beleértve a görcsöket és a húzásokat, gyakran az olyan egyszerű eredmény, mint amikor a fejét ingerülten mozgatja, hogy egy labdát vagy egy ellenfelet nézzen. A kerékpárosok nyakfájdalmakat tapasztalhatnak a versenyautók kormányzása után. Az a helyzet, amit meg kell tennie, hogy használhassa a kormányt, és még mindig láthatja, hogy hova megy, feszesíti a nyak izmait, ami görcsöt okoz.

Hatás

Egyoldalú mozgások

Technika vagy testtartás