Mi a jó fehérjebárok az étkezés után?

Bár a magas fehérjetartalmú szereket, mint például a fehérje-rázkódásokat és a fehérje-rudakat gyakran használják a testépítők és az erőt gyakorló sportolók, ezek a termékek más sportolók számára is hasznosak lehetnek. A futás intenzív fizikai aktivitás, és a futás után egy fehérje sáv használata megnövelheti a helyreállítást. Mindenképpen válasszon egy sávot, amely rendkívül hatékony tápanyagokkal rendelkezik az optimális eredmény érdekében. Forduljon orvoshoz egy edzés vagy kiegészítő program megkezdése előtt.

A fehérje az Ön testét aminosavakkal, az izomszövet építőelemeivel látja el. A testmozgás után a fehérje megállítja az izomtörés folyamatát – és ha elegendő szintet fogyasztanak, a fehérje elősegíti az izom növekedését. Az “International Journal of Sport Nutrition és Exercise Metabolism” 2010. decemberi számában végzett kutatás azt sugallja, hogy az edzés után az első néhány órában körülbelül 20 g fehérje fogyasztása maximalizálja a gyógyulást. Sok fehérje rúd legalább 20 g fehérjét tartalmaz, de ha kevesebb proteint talál, mint egy fehérjéket, 8 oz-os fogyasztásával. Üveg sovány tej, amely 8 g fehérjét tartalmaz, hatásos lehet a gyógyuláshoz.

A szénhidrátok biztosítják testének üzemanyag-felhasználását, ezért a futás után szénhidrát-gazdag fehérje-sáv fogyasztása elősegítheti a gyógyulást. A “The Journal of Strength és kondicionálás kutatás” című, 2011. májusi számában végzett kutatás szerint a csokoládé tej fogyasztása, a szénhidrátok és a fehérjék keveréke jobb volt a szénhidrátokhoz képest, mint a felépülés és a teljesítmény további előrehaladása. A csokoládé tej szénhidrát / fehérje aránya körülbelül 3: 1, így a hasonló arányú fehérje sáv jó lehet az utólagos gyógyuláshoz.

A zsír olyan tápanyag, amely segít teljes érzésben lenni, ezért hasznos lehet, ha a futtatás után zsírt tartalmazó fehérje sávot fogyaszt, ha megpróbálja ellenőrizni az étkezési bevitelét és fogyni. Ezenkívül az állóképességű sportok, mint a futás, fokozott zsír-oxidációt eredményeznek, így a futtatás után zsírban gazdag fehérje-sáv használata jobb lehet, mint a másnapi fogyasztás, ha csökkenteni kívánja annak valószínűségét, hogy az étkezési zsír Testzsírként kerül tárolásra.

A fehérje sávjának kalóriatartalma különösen fontos, ha súlyos súlyt akar vagy veszít. Ha fogyni szeretne, akkor válasszon olyan fehérje sávot, amely kevesebb kalóriát tartalmaz, mint amennyit a futtatás alatt éget. Például, ha 30 percen keresztül 5 perc sebességgel megy, akkor fogyasszon el egy fehérjéket, kevesebb mint 292 kalóriával. Ha súlyozni kíván, válasszon nagyobb kalóriatartalmú fehérje sávot. Ne feledje, hogy a többi étrend hatással lesz a súlygyarapodásra vagy a veszteségre.

Protein tartalom

Szénhidráttartalom

Zsírtartalom

Kalória tartalom