A javasolt kerékpár használata törött láb után

A sérült lábak befolyásolhatják a lábában található három csontot – a combcsontot, a sípcsontot és a fibulát. A mozgó kerékpár használata a sérült lábfejből való felépüléssel javíthatja az izom erejét és a rugalmasságot, növelheti az ízületek támogatását, csökkentheti fájdalomszintjét, gyorsíthatja a gyógyulási folyamatot, és visszatérheti lábát egy működőképes szintre. Először keresse fel kezelőorvosát, mivel a kerékpár használata nem feltétlenül felel meg az Ön egyéni állapotának.

A javasolt edzőkerékpárnak a törött láb után történő használatához olyan testmagasságra van szüksége, amely kifejezetten a testéhez illeszkedik. Keresse meg a megfelelő magasságot a kerékpáron ülve. Helyezze a jobb pedált a legalacsonyabb pontra. Húzza ki a jobb lábát a pedál felé. A megfelelő magasság lesz az a pont, ahol a lábad csak megérinti a pedált, és az Amerikai Akadémia Ortopédiai Sebészete szerint teljes fordulatot tehet. Állítsa be ennek megfelelően az ülés magasságát. Bizonyosodjon meg róla, hogy az állítógomb biztonságosan húzódik meg, hogy elkerülje a szükségtelen ülések mozgását, miközben használja.

A javasolt kerékpár használata a törött láb után kell állítható az egyéni visszanyerési szinthez. A kerékpáros feszültség szintjei a kerékpár használatakor az ellenállóképességet vagy intenzitást tükrözik. A feszítési szintek változóak, magasabb szintekkel, amelyek az ellenállás fokozódását tükrözik. A sérült lábak rehabilitációjának kezdeti szakaszai a legalacsonyabb feszültségszint használatával kezdődnek, a “Mentés a térd” oldalon. Lassan növelje az intenzitás szintjét, amikor erősebbé és rugalmasabbá válik.

Az egyéni sérülésektől függően különböző típusú kerékpárokat lehet használni a gyógyulás során. A helyhez kötött kerékpárokat függőleges helyzetbe lehet sorolni, ahol a felsőtestet a karjaival függőleges helyzetben vagy oldalirányban, vagy a vezérlőterület elülső részén helyezik el. A levehető kerékpárok olyan párnázott üléseket és háttámlákat tartalmaznak, amelyek testtömegét egy szélesebb területre osztják fel, és a testet egy olyan behajlított helyzetbe helyezik, amely lehetővé teszi a nagyobb rugalmasságot és a lábak hosszabbítását Dr. K. Paul Nolan szerint.

A javasolt kerékpárnak a törött láb után történő használatához pedálozási lehetőségeket kell tartalmaznia. Az egyéni sérülésektől függően a rehabilitáció az Amerikai Akadémia Ortopédiai Sebészete szerint a pedálozás visszavágásával kezdődhet. A pedálozás hátrafelé növeli az ízületi rugalmasságot és az izom erejét a felépülés kezdeti szakaszaiban. Csak a kényelmes szakasz elérése után, ahol a pedálozás könnyűnek tűnik, a rehabilitáció előrehaladhat a következő szintre, ami növeli az intenzitást, miközben előre mozog.

A javasolt kerékpár használata a törött láb után előnyös lehet a beépített időzítéssel. Az időzítők lehetővé teszik a rehabilitációs időszak alatt eltöltött idő módosítását. A recuperáció kezdeti szakaszai az időmérőt alacsonyabb időtartamon belül állítják be, az Amerikai Ortopédiai Sebészeti Akadémia szerint. Amint az izmok és a test erősebbé és rugalmasabbá válnak, növelje a kerékpárral töltött időt percenként egy perccel. Az időzítő a kerékpáron növelheti a fókuszt, és megóvhatja a fejét, és esetleg elveszítheti egyensúlyát a kerékpár kerékpározása közben. A fokozott figyelem javíthatja a kerékpáros edzést és megelőzheti a sérüléseket.

Ülés magasság

Feszültség

típusai

Pedálozási lehetőségek

Időzítők