Vastag, zöld rongyot az orrból a csecsemőben

Az orrból kisugárzott, vastag, zöld roncsot tartalmazó csecsemő sinusitise, melyet sinus fertőzésnek is neveznek. Számos lépést tehet a fájdalmas szinuszok enyhítésére, és vigaszt nyújt a baba számára. Mindig konzultáljon a baba orvossal a megfelelő diagnózis és a tünetek kezelése érdekében.

Azonosítás

Az orrból származó vastag, zöld kibocsátás a sinusitisz gyakori tünete. A sinusfertőzés gyakori a gyakori hideg után. Ha a csecsemő torlódása és orrfolyása több mint 10 napig tartott, valószínűleg jelen van a sinusfertőzés. Egyéb tünetek egy olyan rosszindulatú köhögés, amely a fül, a rossz lehelet és a láz között 100 és 102 fokos fok között húzódik. A csecsemő szemhéjai gyakran puffadnak és sötét karikák jelenhetnek meg a szem alatt.

Ok

A sinusitis olyan másodlagos fertőzés, amelyet gyakran okoznak a közönséges hidegvírus – bár a sinusfertőzések bakteriális vagy gombafertőzéssel is előfordulhatnak. A bélés gyulladása az orr belsejében és az abdominális szinuszokban blokkolja a sinusnyílást, így a nyálka nem szivárog a szokásos módon. Ez az elzáródás olyan környezetet teremt, amely sötét, meleg és nedves környezetben van – a tökéletes környezet a baktériumok növekedéséhez. A baktériumok túlnövekedése sinus fertőzést eredményez. A zöld kisülést a nyelőcső kitöltésével okozza.

Kezelés

Vásároljon sósvízi orrspray-t és adagolja be a permetet a csecsemő orrlyukába. Hagyja, hogy a spray egy percig üljön, majd vegyen egy gumilövény fecskendőt, és távolítsa el a felesleges nyálkat és folyadékot a csecsemő orrából. Kapcsolja be a zuhanyzót a legmelegebb környezetbe és zárja be a fürdőszoba ajtaját. A reggel, az éjszaka és a nap folyamán 15 percig üldögél a csecsemőben. Használja a gumi izzó fecskendőt gőzben ülve. Használjon párásítót a baba szobájában, hogy a levegőt hidratálja. Ha a szinuszfertőzés tartós, az orvos gyakran két vagy három hetes antibiotikumot ír elő. A szoptatás vagy a tápszer gyakran táplálja a nyálkahártyákat. Az acetamint gyakran használják a fájdalmas sinusok enyhítésére és a baba lázának csökkentésére.

Megelőzés

A felső légúti betegségek elkerülése a legjobb módja annak, hogy megelőzzük a sinusfertőzést. A csecsemő szoptatás több éven keresztül megvédi őt a légúti fertőzések ellen. Győződjön meg róla, hogy a háztartásban lévő minden ember gyakran lemossza a kezét. Soha ne hagyja, hogy bárki, aki betegnek tűnik, tartsa meg a babáját. Tartsa a baba otthon és ki a nyilvános helyeken, amikor csak lehetséges, hideg és influenzaszezon alatt. Ne dohányozzon a baba körül, mivel ez irritálhatja a felső légutakat, és csökkentheti a baba fejlődő immunrendszerének hatékonyságát.