Mit tudok enni, hogy segítsen a fertőzés elleni küzdelemben?

“Hűvös hideg, táplálkozik lázzal”. Ezek a gyakran hallott szavak a bölcsességről nem lehetnek olyan bölcsek. A tudományos kutatások azt mutatják, hogy egyes élelmiszerek olyan vegyületeket tartalmaznak, amelyek fokozzák az immunrendszer működését, és az embereket jobban képesek fertőzni a fertőzés ellen. Ezek a vegyületek nem akadályozhatják meg a fertőzések kialakulását, de segítik a fertőzés elleni fehérvérsejtek aktiválódását és kiváltják a sejtek megnövekedett termelését, amelyek megölik a külföldi behatolókat.

Citrusfélék

A C-vitamin segít a fertőzés elleni küzdelemben a fehérvérsejtek termelésének növelésével, amelyek védik a szervezetet a baktériumok és vírusok ellen. A C-vitamin növeli az interferon termelését is, amely a sejtek felületét bevonja a vírusok bejutásának megelőzésére. Az Orvostudományi Intézet Élelmiszer- és Táplálkozási Tanácsa 75 mg-os napi bevitelt ajánl a férfiaknak és 60 mg-ot a nőknek. Csak egy narancssárga narancs 82,7 mg C-vitamint tartalmaz, a DRI több mint 100% -át.

Fokhagyma

A fokhagyma antimikrobiális tulajdonságokkal rendelkezik a tudományos kutatással. A Georgetown Egyetemi Kórház Edward C. Delaha által vezetett tanulmányban a kivizsgáló kivont allicint 10 fokhagymából, és vastag pasztát készített, amikor a kivonatot steril desztillált vízzel keverte össze. A Mycobacterium 30 különböző törzset készítettek, és hozzáadták a fokhagymakivonatot tartalmazó Petri-csészékhez. A kutatók mindegyik Petri-csészét naponta 28 napig megvizsgálták, és rögzítették a baktériumok növekedését. A vizsgálat végén megállapították, hogy a fokhagyma kivonat paszta gátolta a 30 törzs növekedését. A tanulmány eredményei az “Antimikrobiális szerek és kemoterápia” 1985. áprilisi kiadásában jelentek meg.

Hús és kagyló

A hús és a kagyló tartalmaz cinket, ásványi anyagot, amely befolyásolja az immunrendszer működését. A cinkhiány károsítja a fertőzésgátló monocyták működését, csökkenti a természetes “gyilkos sejtek” toxicitását és gátolja az idegen részecskék befogadására tervezett immunválaszt. Hús és kagyló étkezés segíthet a cinkboltok feltöltésében és a fertőzés elhárításában. A cink táplálék referenciabevitele napi 9,4 mg felnőtt férfiaknál és napi 6,8 mg felnőtt nőknél. Az egyik adag rántott osztriga – hat darab – 15,64 mg cink.

Hal, magvak és diófélék

Néhány hal, mag és dió tartalmaz szelént, ásványi anyagot, amely fokozza a gyilkos sejtek működését az immunrendszerben. A tonhal, a napraforgómag, a vörös snapper és a brazil dió nagymennyiségű ásványi anyagot tartalmaz. Egy 3 oz. A kékúszójú tonhal például 39,8 millió szelént tartalmaz. Felnőtt férfiak és nők napi 45 millió szelént igényelnek, amint azt az Orvostudományi Intézet Élelmiszer- és Táplálkozási Tanácsa ajánlotta.

A színes zöldségek, például a piros paprika, a sárgarépa, a squash, a spenót és az édesburgonya karotinoidokat tartalmaznak. Ezek a vegyületek fokozzák az immunrendszer működését, így jobban tudják védeni a fertőzést. A karotinoidok, különösen a béta-karotin szintén növelhetik a T-helper limfociták számát a szervezetben. Ezek a sejtek aktiválják és koordinálják a makrofágok és a citotoxikus T-sejtek válaszát, amelyek a fertőző organizmusokkal küzdenek.

Színes zöldségek