Mit nem eszik, amikor megpróbálja megégni a hasa zsírt

A hasi zsír kétféle zsírból áll: szubkután, a réteg, amely megcsíphető és zsigeri, a réteg mélyén a hasüregben. A szubkután réteg, bár nem teljesen egészségtelen, befolyásolja a fizikai megjelenést. A zsigeri réteg azonban komolyan veszélyeztetheti az egészségét, ha felhalmozódik, mert lényeges szervek közelében található, beleértve a szívét és a májat is. A hasi zsír elhordása magában foglalja bizonyos élelmiszerek elkerülését, amelyek egészségtelen súlygyarapodást eredményeznek. Forduljon orvosához, mielőtt drámai változtatásokat hajthatna végre a diétán.

Magas fruktóz tartalmú kukorica szirup

A Princeton Egyetem kutatócsoportja 2010-ben arról számolt be, hogy patkányokon a fruktóz-kukoricaszirup fogyasztása nagyobb súlygyarapodáshoz vezetett, mint a rendszeres asztali cukor fogyasztása. A magas fruktóz-kukorica-szirup hatása az emberek tömeggyarapodására 2011-től továbbra is a táplálkozási szakemberek körében folytatott vita kérdése, azonban a táplálkozási szakemberek azt tanácsolják, hogy – mint minden édesítőszer esetében – korlátozzuk a magas fruktóz-kukoricaszirup bevitelét.

Finomított szemek

A finomított szemek olyan szemcsékre vonatkoznak, amelyekből a feldolgozás során a tápláló és a magas rostú külső korpát és csíra rétegeket eltávolítják. Ezek közé tartoznak a fehér rizs, a fehér kenyér és a dúsított liszt. Az “American Journal of Clinical Nutrition” című, 2010-ben publikált tanulmány kimutatta, hogy a finomított szemek magasabb bevitele magasabb visceralis hasi zsírral jár együtt. Ezzel szemben a teljes kiőrlésű gabonák – az összes rétegben lévő szemcsék – nagyobb arányban kapcsolódnak az alsó zsigeri zsírszövethez. A hasfájás súlygyarapodásának elkerülése érdekében, lehetőség szerint válasszon teljes kiőrlésű gabonát, például barna rizst, zabpehelyet és teljes kiőrlésű kenyeret.

Cukor

A magas cukorfogyasztás befolyásolja a táplálkozási egészség sok szempontját. Dr. Robert Lustig, a San Francisco-i Kaliforniai Egyetem neuroendokrinológusa szerint a cukor kiváltja a zsír tárolását, és becsapja az agyat arra, hogy úgy érezze, éhes, ha egyébként elégedett. Ez azt eredményezi, amit “overeating” “ördögi ciklusnak” nevez, ami jellemzően rossz ételeket tartalmaz. Határozza meg a magas cukortartalmú ételek fogyasztását, beleértve a szeszes italokat és gyümölcsleveket, amelyek csak üres kalóriákat biztosítanak.

Transzzsír és telített zsír

A transzzsír és a telített zsír számos egészségügyi problémához járul hozzá, beleértve a szív- és érrendszeri betegségeket és a súlygyarapodást. Nagy mennyiségű zsírok az Ön étrendjében a zsír eloszlatásához vezethetnek a hasba, állítja Dr. Lawrence Rudel, a Wake Forest Egyetem Orvostudományi Karának kórtani és biokémiai professzora szerint. A hasi zsír elkerülése és az egészséges egészség javítása érdekében korlátozza a transz és a telített zsírokat az Ön étrendjében, és több telítetlen zsírt tartalmazzon. A mono- és többszörösen telítetlen zsírokban gazdag élelmiszerek közé tartoznak az olívaolaj, a diófélék, az avokádók és a zsíros halak, például a lazac és a tonhal.