Mikor rendben van a c-szekció után?

A császármetszés meglehetősen gyakori eljárás az Egyesült Államokban. A születések több mint 30 százaléka császármetszés, a Centers for Disease Control és Prevention szerint. A C-szakasz helyreállítási ideje bonyolultabb, mint a hüvelyi születés helyreállítása. Míg lehet, hogy elkezdi elkezdeni az edzést az erős abs és a hízelgő hasa számára, a túl sok időre történő beavatkozás valóban károsíthatja a hasizmokat.

Mielőtt bármiféle gyakorlást folytatna, fontos, hogy a testének időtartamát a nagy műtét trauma után kapja meg. Gyakorlat túl hamar lassíthatja a gyógyulást és fertőzött vagy nyílt metszést eredményezhet. Ahelyett, hogy az edzőterembe indulna az edzéshez, kezdjen gyengéden, amíg kezelőorvosa meg nem tudja vizsgálni a metszésedet, és elengedi a mozgást, általában 6-8 hétig a szülés után. A gyógyulási folyamat lelassulása mellett a túl hamar gyakorlása valóban sérülést okozhat a különálló hasi izmokban.

Amikor végleg kiürül a testmozgás, kezdj alacsony ütközésű ab gyakorlatokkal, mielőtt egy erősebb edzésbe lépsz, mint a situps és a crunches. Az ültetett izometrikus abprések és a kismedencei pajzsok segítenek megerősíteni az ab izmokat, így jobban alakíthatók a dörzsölésre. Próbáld fel magasan ültetni és a hasadat a gerincébe szorítani. Kezdje naponta 20-at, minden nap 100-an dolgozik. Ahogy a hasizmok erősödnek, egyszerűbbé válik a situps és egyéb nehezebb gyakorlatok.

Ha végre készen áll a hétköznapi edzésekre, akkor nyolc hétnyi helyreállítás után és az OB jóváhagyása után győződjön meg arról, hogy a megfelelő űrlapot használja. Terhesség után az izmok és az inak egy része szorosra és fájdalmasnak érezheti magát az inaktív időszakok után. Helyes lebonyolításával védi testét. Kezdje egy gyakorlószőnyegen fekve. Helyezze a kezét a fej mögé, vagy keresztezi a mellkasát. Amikor felemeli a törzsét, nyomja meg a kicsi hátát a szőnyegen, és csak félig felfelé. A legjobb edzésre való összpontosításra összpontosítson.

Bár a hasa lehet egy problémás terület közvetlenül egy C-szakasz után, lehetetlen megpróbálni megfigyelni, hogy csökkentse a testének egy részét. Ha csökkenti a midsection-t, akkor egész testének fogyni kell. Ezt egészséges, alacsony kalóriájú snackek és erőkifejtés mellett, 30 perces napi aerob tevékenységgel kombinálva érhető el. Csoportosítsa ezt a tervet üldözéssel és egyéb hasi gyakorlatokkal, hogy jobban megnézze a munkája gyümölcseit lassúabb abszorbensben, és visszanyerje az előtti baba testét.

Hat hetes ellenőrzés

Hasi gyakorlatok

Helyes formában

Megfontolások és alternatívák