Mi a különbség a labdarúgásban és a kosárlabdában?

Egy 2011-es Harris interaktív szavazás szerint a foci a legkedveltebb sport az Egyesült Államokban, a kosárlabda ellenõrzés harmadik helyen. Azonban a két sportág hasonlósága véget ér, mivel a kettőnek kevés közösége van a két legelterjedtebb csapat sportág mellett.

A kosárlabda és a labdarúgás bőr vagy kompozit labdákkal játszott, de a hasonlóságok véget érnek. A kosárlabda kerek, és minden pillanatban jó igazi ugrást jelent. Még intelligens eszközök is lettek. A 94Fifty érzékelői vannak a golyó külsejében, amelyek 100 milliszekundumban képesek adatokat továbbítani egy Android eszközön. A futballok hosszúkás alakúak és néhány furcsa pattogást érnek el, amikor a földre érnek. A labdarúgás alakja úgy lett tervezve, hogy jobban repüljen a levegőben, és könnyebben elkapható. Ráadásul a kosárlabda nagyobb és nehezebb, mint a labdarúgás.

A kosárlabda pálya sokkal rövidebb és keskenyebb, mint a futballpályák. A Nemzeti Kosárlabda Szövetség szerint a szabályos kosárlabdapályák mértéke 94 láb és 50 láb. I Sport megjegyzi, hogy a profi futballpályák 120 méteres magasságban 53,3 méterrel, vagy 360 láb 160 láb magasak. A fedett kosárlabdapályák általában fából készültek, míg a futballpályák természetes fűből vagy szintetikus anyagból készülnek.

Mind a kosárlabda, mind a futball csapatversenynek számít, mivel egyszerre több ember játszik. A kosárlabda csapatok egyidejűleg játszhatnak a bíróságon öt játékos mellett, miközben a labdarúgó-csapatok 11-en játszanak egyszerre. A kosárlabda csapatoknak általában 12-15 játékos van a listán, míg a labdarúgó-mérkőzések 50-ből professzionális játékban és 85 főiskolai meccsen játszhatnak.

A labdarúgás és a kosárlabda határozottan különböző játékstílussal rendelkezik a szabályok alapján. A labdarúgás teljes körű sportolási lehetőség, minden játékkal szembeni küzdelem és fizikai összecsapások és ütközések. A kosárlabda nem kapcsolható sportnak számít és szabály szerint a kosárlabda fizikai érintkezése olyan szabálysértés, amely szabálytalanságot eredményezhet. A kosárlabda-játékok sokkal magasabbak, mint a labdarúgás, még akkor is, ha a kosárlabda csapatok csak 2 vagy 3 pontot kapnak egy adott mezőny célért és 1 pontért egy szabad dobásért. A labdarúgás 6 pontot ad meg a célhoz, 3 pontot egy mezőny célért és 2 pontot a biztonságért, de a pontozás sokkal kevésbé gyakori, mint a kosárlabda.

A labdarúgó játékokat lényegesen hosszabb ideig játszották, mint a kosárlabda játékokat. A profi és főiskolai szintű futballpályák 60 perc játékot játszanak, míg a középiskolai labdarúgás 48 perces játékot játszik. A kosárlabda 48 perces játékot játszik a profi szinten, 40 perces játékokat a főiskolán és 32 perces játékokat a középiskolában. Fontos megjegyezni, hogy mind a labdarúgás, mind a kosárlabda mérkőzések több időtúllépést, szabálytalanságot vagy büntetést és félidőt okoznak, ami azt jelenti, hogy mindkettő sokkal hosszabb, mint a játékidő.

A labda alakja

A játék felületének mérete és típusa

Játékosok száma

A játék stílusa

Játékok hossza