Mi a fekete cseresznye táplálkozási értéke?

A Bing cseresznye a legkedveltebb édes cseresznye fajta az Egyesült Államokban, az Oregon Állami Egyetem szerint. Az édes cseresznye bőre mély bordó, majdnem fekete színű. Egyéb fekete, édes cseresznye fajták közé tartozik Sam, Schmidt, Ulster, Vista, fekete republikánus és fekete tatár. A friss fekete cseresznye ajánlott mérete 12, a Harvard Egyetem szerint. Az édes cseresznye alacsony a kalóriákban, és rostot, C-vitamint, ásványi anyagokat és melatonint biztosít a tápláléknak.

Zsír és kalória

Az édes cseresznye egy koleszterin és elhanyagolható mennyiségű zsír. 12 friss, édes cseresznye megkóstolja a 62 kalóriát a diétájába. A cseresznyepapulások segítenek abban, hogy kövessék az American Heart Association ajánlását a zsír- és koleszterinbevitel korlátozására, megelőzve a szív- és érrendszeri megbetegedéseket.

Szálas és szénhidrátok

A szervezet nem emészteti a rostokat, így nem befolyásolja a vércukorszintjét, hanem áthalad az emésztőrendszeren. Ily módon a szál segít szabályozni a vércukorszintet és elnyomja az éhséget. A cseresznye adagja 2,1 gramm rostot, a napi ajánlott mennyiség 38 grammjának csak 6 százalékát teszi ki. A szénhidrátok szintén hatással vannak a vércukorszintre, mivel a szervezetük cukrokba bomlik, amelyek inzulintermelést okoznak. A 12 édes cseresznye táplálékához közel 16 gramm szénhidrátot táplál be, a napi ajánlott adag 12 százaléka 130 gramm.

Alzheimer-kór megelőzése

Az antioxidánsok és a flavonoidok, mint például az antocianinok, a kvercetin és a hidroxi-cinnamátok az édes cseresznyében, segíthetnek megakadályozni az Alzheimer-kórt, a 2011-es “Élelmiszertudományi Élelmiszerszolgáltatási Kritikai Vélemények” című tanulmány szerint. Gyulladásgátló képességük miatt a flavonoidok megakadályozzák a kognitív problémákat és az öregedéssel kapcsolatos dementiát, a Linus Pauling Intézet szerint.

Több betegség elleni küzdelem

A napi 45 Bing cseresznye fogyasztása csökkentheti az ízületi gyulladás, a szívbetegség és a cukorbetegség tüneteit, és segíthet a vérnyomás csökkentésében, a Journal of Nutrition 2013 januári kiadásában publikált tanulmány szerint. A tanulmány eredményei azt mutatták, hogy a cseresznye segít a vérkeringés szintjén, ami gyulladásos megbetegedéseket okozhat. A cseresznye megakadályozza az álmatlanságot azáltal, hogy az antioxidáns melatonint biztosítja, amely normalizálja a szívritmust és ellenőrzi az alvási ciklusokat.