Fogyás fahéjjal és mézes teával

Bár a tea mézzel és fahéjjal nem súlycsökkentő csoda étel, mindhárom ilyen anyagnak lehet kis súlycsökkenési előnye. A legjobb eredmények érdekében csökkentett kalóriatartalmú étrendet kell követnie, növelnie kell a tevékenység szintjét, és inni kell ezt a teát más, magasabb kalóriatartalmú italok helyett.

Tea és fogyás

A zöld tea koffein és antioxidánsok kombinációját tartalmazza, amelyeket katechineknek neveznek, amelyek segíthetnek a testsúlycsökkenés és a testösszetétel javításában. Az American College of Nutrition 2010-es folyóiratban megjelent tanulmány megállapította, hogy napi nyolc héten keresztül ivott a zöld tea, és az ivóvízhez képest keveset veszít az embereknek: a fekete tea nem olyan előnyös a fogyókúra szempontjából, mint a zöld Tea, mivel a fekete tea előállításához alkalmazott fermentációs eljárás csökkenti az általa tartalmazott katechin mennyiségét. Ha csökkenteni szeretné a koffeinbevitelt, a koffeinmentes zöld tea még mindig fogyatékossági előnyökkel járhat, de alacsonyabb a katekineknél, mint a rendszeres zöld tea .

Fahéj és súlycsökkenés

Ha több fahéjat is tartalmaz a diéta, javíthatja testösszetételét fogyás közben. A 2006-os Nemzetközi Társadalomtudományi Társaság című folyóiratban megjelent tanulmány megállapította, hogy egy fahéjas kivonat javította a prediabetes betegek testösszetételét és vércukorszintjét. A vizsgálatban résztvevők kis izomnövekedést és testtömeg-csökkenést tapasztaltak.

A méz és a fogyás

A tea tejesen növeli a kalóriák számát, minden egyes evőkanál méz hozzáadásával 64 kalóriát. Ez nem növelheti a súlygyarapodás kockázatát, azonban a Scientific World Journal 2008-ban közzétett tanulmánya szerint egy nap alatt körülbelül 3,5 evőkanál mézet fogyasztanak egy hónap alatt, és ez körülbelül 1 százalékos csökkenést eredményez a testsúly és a testzsír csökkenésében. A méz édessége segíteni fogja a fahéjat és a teát keverékét.

Potenciális megfontolások

Beszéljen orvosával, mielőtt nagy mennyiségű fahéjat vagy zöld teát adna az étkezéshez. A zöld tea kölcsönhatásba léphet bizonyos gyógyszerekkel, beleértve a vérhígítót, a béta-blokkolókat, a kemoterápiás gyógyszereket, a depressziót, az antibiotikumokat és a nyugtatók kezelésére szolgáló gyógyszereket, ezzel növelve a káros hatások kockázatát. Szívdobogás, ezért ha sok zöld teát inni, csináljon koffeinmenteset. A fahéj kölcsönhatásba léphet a cukorbetegség kezelésével, és nagy mennyiségben károsíthatja a májat valamilyen fahéj-típusú kumarin nevű anyag miatt.