A négynapos baleseti étrend a testzsír elvesztéséhez

Bár lehet, hogy kísérteni próbál egy ütközéses étrendet, hogy gyorsan fogyjon, akkor valószínűleg nem kapja meg a kívánt eredményt. Ezek a csillogó diéták nem egészségesek, és ha sikerül elveszítenünk a súlyt, kivéve a vízsúlyt, akkor valószínűleg visszatérni fog a normális táplálkozás után. Jobb, ha egy kiegyensúlyozott, csökkentett kalóriatartalmú diétát követel, kombinálva a testsúlycsökkentéssel, heti 1-2 fonttal. Ellenőrizze kezelőorvosával, mielőtt bármilyen új étrendet vagy edzésprogramot elindítana, hogy biztonságban legyen.

Crash diéta jellemzői

A lezuhanási étrend általában korlátozza néhány étel vagy ital, például a grapefruit, a káposzta leves, a bébiétel, a zöldség vagy a limonádé, és drasztikusan csökkenti a naponta fogyasztott kalóriák számát. A gyakran ebbe a kategóriába tartozó Detox diéták és takarítások általában napi 1 200 kalóriát tesznek ki, a napi minimális kalóriát a nők számára, és jóval a férfiaknál javasolt 1,800 kalóriaszám alatt. Az olyan kevés kalória fogyasztása miatt az anyagcseréje lelassulhat, így nagyobb valószínűséggel visszaszerezheti az ilyen korlátozó rendszabályok valamelyikén elvesztett súlyát.

Négy napos zsírégetési potenciál

Négy napi fogyás nem valószínű, hogy sok, ha van ilyen, zsírégetés. Először is, elveszíted a víz súlyát, és ugyanakkor a glikogénje – hogy a teste extra glükózt tárol a gyors energiaforrásért – üzemanyagként használják. A testsúlycsökkenés első néhány hetében több izom veszíthet, mint a zsír, különösen akkor, ha nem gyakorol a kalóriát kivágás közben. Az ellenállóképesség növelése segít az izomvesztés korlátozásában: a testsúlycsökkenés százalékában, amely valójában a testzsír növekedése az idő múlásával nő, és nagyobb lesz néhány hetes fogyás után, mint az első napokban, az Obesity Véleményekben közzétett cikk szerint. Miután visszatér a szokásos étkezési szokásokhoz, teste újjáépíti a glikogénraktárakat, és a legtöbbet, ha nem mindet, a víz súlya visszanyeri, mert a víz a glikogén mellett tárolódik. A lezuhanási étrend után, amikor ismét normálisan eszik, akkor is nyerheti vissza a testzsírt, ami potenciálisan magasabb testzsír százalékot hagy maga után, mint az étkezés elkezdése előtt.

Crash Diet kockázatok

A napi 1000 kalóriát meghaladó étrend veszélyes lehet, ezért csak orvosi felügyelet alatt kell tartania. Csak néhány kalóriával, a tápanyaghiány valószínűleg csak egy hét múlva következik be, emellett a baleseti diéták véglegesen károsíthatják a szerveket. A nagyon alacsony kalóriás baleseti étrendben szenvedők néha szédülést, ingerlékenységet, elájulást, izomgörcsöt és szívrohamot tapasztalnak. Míg a legsúlyosabb ilyen mellékhatások, köztük a halál, a legvalószínűbbek az alapbetegségben szenvedőknél, nem szabad ezt az étrendet hosszabb ideig követni, vagy ismételten igénybe venni egy fogyókúra étrendjét a fogyás miatt.

Egészségesebb alternatíva az összeomláshoz

Az egészséges táplálkozás, amely nem szünteti meg egyetlen élelmiszercsoportot sem, a legjobb étrend. Annak meghatározásához, hogy hány kalóriát kell megtartania a jelenlegi súlyát, ha férfi vagy, akkor súlya 14 font vagy 15 font, ha elsősorban ülő vagy 16, ha valamennyire aktív. Ha nő vagy, addig súlyozzuk a testsúlyát 12 vagy 13 év között, ha ülő vagy 14, ha aktívabb vagy. Ez a szám kiindulási pontot jelent, és napi 500-1000 kalóriát tartalmazó kalóriamennyiséget hozhat létre étrend és testmozgás kombinációjával, amelyre hetente 1-2 fontot kell elvesztenie. Ha a kalóriák kivonása túlságosan alacsony – a nőknél 1 200 kalóriát és a férfiaknál 1 800 – kevesebbet kell fogyasztania, vagy kevesebb kalóriát kell elfogyasztania, és minden héten kevesebb veszteséget kell elszámolni, korlátozni kell a nátriumot, transzet és telített zsírokat, cukrokat És a feldolgozott élelmiszerek, és egyenek a mix a gyümölcsök, zöldségek, teljes kiőrlésű gabonák, egészséges zsírok, alacsony zsírtartalmú tej és sovány fehérjék. Próbálj meg két edzést elvégezni minden héten az izomépítéshez. Ezenkívül hetente 150-250 perc mérsékelt intenzitású edzést készít, amint azt az American College of Sports Medicine ajánlotta, hogy segítsen elérni súlycsökkenési céljait. Mérsékelt arányban gyakorolsz, ha beszélsz, de nem énekelsz. Ha nem vagy biztos abban, hogyan tervezzen egy edzőprogramot, forduljon a fitness szakemberhez segítségért.