A herniált lemez legjobb gyakorlatai

A herniated lemez, amelyet néha eldugult vagy megrepedt lemezként is említenek, fájdalmat és szokatlan idegérzéseket okozhat, például gyengeséget, bizsergést vagy zsibbadást. Ez a helyzet akkor fordul elő, amikor a gerinclemez nyomja a gerince idegeit. Bizonyos gyakorlatok segíthetnek enyhíteni a diszkomfort és a pajzsmirigy egyéb tüneteit. Forduljon orvosához egy edzésprogram megkezdése előtt.

Ron Daulton, Jr. csontkovácsíró honlapján a HealYourBulgingDisc.com, amely egy kis, 3 x 4 méteres széles trambulinon helyezi el a helyét, hasznos módja annak, hogy felmelegedjen, mielőtt más herniated lemez gyakorlatokat végezne, és rendkívül hasznos lehet a Enyhíti a kiütő vagy herniált lemez tüneteit. Álljon a trambulin közepén. Tartsa karjait az oldalán, egyenesen előre nézzen és naponta öt percig haladjon a helyén. Ne ugorjon vagy ugráljon a trambulinon.

A kobra póz a nyakcsigolyat és az egész gerinc hosszabbítását segíti elő, és növeli a rugalmasságot az ágyéki gerincen. James Brumitt, a Csendes-óceáni Egyetem fizikai terápiájának oktatója szerint a “Core Assessment and Training” című könyve szerint a rugalmas gyakorlatok, mint a cobra póz, fontosak a herniális lemezek helyreállításához. Feküdj lefelé a padlóra, a kezed a padlón, a vállod mellett tenyérrel lefelé. Inhaláljon és nyomja be a padlóba, egyenesítse a karjait, és emelje fel a felsőtestet a padlóról. Tartsa az alsó lábszárát a padlón. Húzza hátra a hátát és keresse fel a mennyezetet. Tartsa ezt a pózust 30 másodpercig, majd engedje el.

A terápiás golyó pattogása egy egyszerű és hatékony edzés egy herniált lemez számára, mivel segíti a tápanyagok és az oxigén szivattyúzását a lemezekbe Daulton szerint. Ülj le egy nagy terápiára vagy labdajátékra, egyenesen előrefelé nézzen és pihentesse a karját az oldalán. Ugrál fel és le a labdán minden nap öt percig. Ne ugráljon túl magasra, vagy veszélyeztetheti a tüneteit.

A macska és a teve egyesíti a jóga pózok egy folyó gyakorlat, amely segíthet enyhíteni a fájdalmat és a nyomás egy herniated lemez. Brumitt szerint ez a gyakorlat segít a gerinc rugalmasságának növelésében is, ami kedvező a herniális lemezek helyreállításához. Kezdje a kezét és térdét. Húzza ki és kerekítse a gerincét, kezével és karjaival a padlóra nyomva. Nézd meg a lábadat, kissé kanyarodva a nyakát. Inhaláljon és hagyja, hogy a gyomra leesett, a hátat ékesítse, és a vállát a gerincére irányítsa. Nézz fel a mennyezetre. Ismételje meg ezt a gyakorlatot öt alkalommal.

A Trambulinon

Cobra Pose

Terápiás labda ugrál

Macska és teve