A béta alanin pro mellékhatásai

A béta-alanin olyan aminosav, amelyet a karnozin építőelemeként használnak. A karnozin egy dipeptid, amely segíti a káros melléktermékek pufferelését és eltávolítását a sejtekben. A megnövekedett karnozinszint növelheti az állóképességet és segítheti az egészséges öregedést. A béta-alanin általában biztonságosnak tekinthető, a bőr öblítése vagy bizsergése az egyetlen mellékhatás egészséges egyéneknél.

A karnozin egy dipeptid, két egymáshoz kapcsolódó aminosav, amely minden sejtben jelen van, különösen a vázizmokban és az agyban. A karnozin szabályozza a szabad gyökök, savak és felesleges fémionok károsodását a sejtkomponensek károsodásának megelőzése érdekében. A karnozin koncentrációjának növekedése az izom- és más sejtekben kimutatták, hogy növeli az állóképességet az intenzív terhelés melléktermékeinek eltávolításával és az egészséges öregedés előmozdításával a hulladékok felhalmozódásának megelőzésével.

A karnozint béta-alaninból és L-hisztidinből állítják elő sejtjeiben. A növekvő fehérjebevitel növelheti a karnozin koncentrációját a normális szintre, ha a magzatok alacsonyak. A 2010 márciusában jelentett, “Sport Medicine” című tanulmány szerint, amely 4,8-6,4 g béta-alanint tartalmaz 2-4 dózisban, jelentősen növeli az izom karnozinszintjét.

A több mint 800 mg béta-alanin lenyelése egyetlen adagban kimutatták, hogy enyhe égést vagy bőröblítést okoz. Ezt enyhíteni lehet az adagok adagolásával étkezés közben, vagy a béta-alanin időben felszabadító készítményének alkalmazásával.

A béta-alanin általában egészséges egyéneknek tekinthető biztonságosnak. A béta-alanin szedése előtt keresse fel kezelőorvosával vagy más egészségügyi szakemberrel, ha Önnek orvosi állapota van, vagy napi gyógyszereket szed. Az ételallergiában lévőknek ellenőrizniük kell a kiegészítő gyártókat, hogy megállapítsák, hogy feldolgoztak-e olyan létesítményekben, amelyek allergéneket tartalmazhatnak.

karnozin

Beta-alanin kiegészítés

Mellékhatások

Figyelem