Milyenek a főtt vöröshagyma egészségügyi előnyei?

A sok ízletes hozzávalónak köszönhetően a sokoldalú hagyma alacsony a kalóriákban, és egészséges fitokemikáliákat, flavonoidokat, kénvegyületeket és szív egészséges allicint kínál. A vöröshagyma a világ vezető növényi kultúrájának hatodik helyezett, körülbelül 7% -a vörös hagyma. A vöröshagyma édes, enyhe ízű, és hozzáadható pörköltekhez, levesekhez, főtt zöldségekhez vagy mártásokhoz.

Azonosítás

A hagyma az egyik legrégebbi zöldségkultúra, és a legtöbb kontinensen valószínűleg vadon termett. A hagyományokat a középkorban hagyományosan gyógyászati ​​célra használták, például a pestis elleni védelmet és a gonosz szellemeket. Az évelő növény, a hagyma növényét hosszúszőrű, zöldes-fehér virágokkal és húsos, vékonybőrű földalatti izzók jellemzik. A vörös hagyma fajták közé tartozik az olasz vörös hagyma, a kreol hagyma és a piros torpedó.

Táplálás

A vörös hagyma 64 kalóriát tartalmaz csészénként. 5% DV vagy napi értéket biztosítanak a szénhidrátok, 4,9 g fehérje és zsír vagy koleszterin nélkül. Egy jó szálas forrás, egy csésze hagyma 2,7 g, vagy 11 százalék DV. A vöröshagyma C vitamint, 20% DV / csésze, B-6 vitamin, 10% DV és fólia, 8% DV. Az ásványianyag tartalma 4 százalék DV kalcium és magnézium, 2 százalék DV vas számára, 7 százalék DV káliumhoz és 10 százalék DV mangán per csésze, 2000 kalóriás étrend alapján. A vöröshagyma az egyik legjobb króm-táplálékforrás, amely fokozhatja az inzulin hatását és segíthet a szénhidrátok, a zsír és a fehérje metabolizálásában.

antioxidánsok

A tanninok és az antocianinok vörös hagymát alkotják, amely a kvercetin egyik legjobb természetes forrása, antioxidáns flavonoid gombaellenes, antibakteriális és gyulladásgátló tulajdonságokkal. A quercetin hőálló és átvihető a főzővízbe. A Journal of Agricultural and Food Chemistry kiadott egy tanulmányt számos nemzetközi egyetemről, amely arra a következtetésre jutott, hogy a főzéssel készült vöröshagymák eltakarással, sütéssel és mikrohullámú mosással nem csökkentik a bioaktív vegyületek antioxidáns aktivitását. Az antioxidánsok segítenek a rák elleni küzdelemben, és a keményítő a hagymákban meggátolhatja a bél polipokat, segít a megfázás megfékezésében, a pikkelysömör kezelésében és számos vírus, köztük a hideg sebek gátlásában, A napi félfélből származó kvercetin 50 fokkal csökkentheti a gyomorrák kockázatát Százalékot, az Egészség és Élelmiszer szerint. A kvercetin segíthet megakadályozni az LDL-t, a “rossz koleszterint”, ami az atherosclerosis, a rák és a szívbetegség elleni védelmet jelentheti. A Quercetin a hagymában segít az E-vitamin metabolizmusának stimulálásában és a kelát fémionok inaktiválásában a szervezet károsításában.

Az allicin

A vöröshagyma allicint, szerves kénvegyületet biztosít, amely a hagyma íze és illata miatt felelős. Ha egy hagymát darált vagy apróra vágtak, az enzimek szulfénsavat termelnek, amely allicint szabadít fel, amely védelmet nyújt a gyulladás, allergia, baktériumok és trombózis ellen. Az Allicin a szív egészséges és megakadályozhatja a rákot, csökkenti a cukorbetegség tüneteit és gátolja a thrombocyta aggregációt.

A gyomorrák a világon a rákos halál második legfontosabb oka. A Southern California Egyetem tanulmányt végzett az allium zöldségek, például hagyma, gyomorrákra gyakorolt ​​hatásának vizsgálatára. A nagyszámú kínai alanyot érintő kísérletek fordított összefüggést mutattak a vöröshagyma és a gyomorrák között. Az ázsiai csendes-óceáni Journal of Cancer Prevention 2005-ben publikált eredményei a vöröshagymát a gyomor rákos megbetegedése elleni életképes védőszerként javasolták.

Bár a hagyma tápértéket kínál, függetlenül attól, hogy nyers, sült, főtt vagy sült, a Prostaglandins Leukotrienes esszenciális zsírsavak című folyóirat azt sugallja, hogy a nyers hagyma a vérlemezkék aggregációjának hatékonyabb gátlója, mint a főtt. A nyers és a forralt hagymák hatását a Kuvait Biológiai Tudományok Tanszékén hasonlították össze nyúl és emberi thrombocyta-gazdag plazmával. A vizsgálat eredményei azt mutatják, hogy a forralt hagymakivonat csökkentette a véralvadás lelassulását.

Rák

Főtt vagy nyers