Milyen előnyökkel jár a lucerna tea?

A lucerna (Medicago sativa) elsősorban a tehenek és más állatok takarmányaként termesztett gyógynövény, de hagyományos gyógyászati ​​célokra is felhasználható. Sok más gyógynövénytől eltérően az egész növényt gyógyszerként használják, de a teát általában csak magvakkal vagy szárított levelekkel készítik. A lucerna tea felhasználása a betegség kezelésére és az egészségügyi ellátás elsősorban a népgyógyászat területén marad, de a lucerna levelek számos hasznos összetevőt tartalmaznak, amelyek segíthetnek az egészség megóvásában és az egészség elősegítésében. A lucerna teát viszonylag biztonságosnak tartják, de kérdezze meg kezelőorvosát, mielőtt bevenné, ha gyógyszeres, terhes vagy krónikus betegségben szenved.

Hagyományos felhasználások

A lucerna teája hosszú múltra tekint vissza egészségügyi támogatásnak, bár gyógyászati ​​felhasználása korlátozott a többi gyógynövényhez képest. A hagyományos kínai orvoslás például a tea használatával ösztönzi az étvágyat és enyhíti a fekélyeket, valamint más emésztési rendellenességeket és vese-problémákat. A hagyományos Indiai gyógyászat – Ayurveda néven ismert – lucerna levél teát használ a vízvisszatartás enyhítésére és az ízületi gyulladás és fekélyek kezelésére. A gyarmati amerikaiak a növényt használják a skorbut elleni küzdelemben, valamint a menstruációs zavarok, az ízületi gyulladás és a húgyúti problémák kezelésében.

Modern kutatás

A lucerna teákon végzett kísérletek vegyes eredményeket mutattak. Például, a MedlinePlus szerint nincs elegendő bizonyíték a lucerna hagyományos kezelési módjainak életképes kezelése, valamint a prosztata problémák, az asztma és a cukorbetegség kezelésére. Kisebb tanulmányok jelezték, hogy a lucerna magvak csökkenthetik a koleszterin mennyiségét a szervezetben a magas koleszterinszintűeknél, de több kutatásra van szükség. A Lengyelországi Talajtani és Növénytermesztési Intézet által 2012-ben közzétett tanulmány szerint azonban a preklinikai kutatások azt mutatják, hogy a C-vitaminnal dúsított lucerna levélkivonat támogatja az emberi testet az alultápláltság, az ischaemiás betegségek és az emésztőrendszeri betegségek, Valamint az immunitás támogatását és javítását. Az ischaemiás betegségek a különböző szervek vérellátását korlátozzák.

Teakészítés

A lucerna leveleiből készült teát kb. 10 perc alatt 2 csésze forró vízben 1 teáskanál lucerna levelei készítik, a “The Wholesome Foods Dictionary” című könyv szerzője szerint. A tea nyájas, így az ízesítés növelheti az ízt. De egy újabb gyógynövény, például a menta hozzáadásával megváltozhat a gyógyhatás. A teából a magból készítsünk teát, helyezzünk 1 teáskanál tisztítatlan magokat 2 csésze forrásban lévő vízbe, és néhány percig meredek.

Biztonsági aggodalmak

A levélből készült Afalfa tea valószínűleg biztonságos, de a magból készült tea ártalmas lehet, ha hosszabb ideig tart. Ha Ön autoimmun betegségben szenved, terhes vagy szoptat, veseátültetést, hormonérzékeny állapotot vagy cukorbetegséget szed, mielőtt bevenné a lucerna teát. Ne szedje a lucerna teát, ha vérhígítót, például warfarint tartalmazó termékeket szed. Beszéljen orvosával a lucerna teából, ha más gyógyszereket vagy kiegészítőket szed.