Mi az a feingold adhd étrendje?

A figyelemhiányos hiperaktivitási rendellenesség vagy az ADHD olyan állapot, amelyet az impulzív viselkedés, a figyelemfelkeltő nehézségek és a hiperaktivitás jellemez. Ez a gyakori betegség az Egyesült Államokban a gyermekek 3-5% -át érinti, a MedlinePlus szerint. Az ADHD-re szánt orvosi kezelés gyakran magában foglalja az előírt gyógyszerek alkalmazását. A Feingold diétát az ADHD különböző tüneteinek csökkentésére is használják.

A Feingold diéta egy eliminációs táplálkozás, ami azt jelenti, hogy az étrendből sokféle élelemt eltávolítanak az ADHD-hez kapcsolódó viselkedések javulásáról. A Feingold-diéta során kiküszöbölt élelmiszerek közé tartoznak azok, amelyek bizonyos tartósítószereket tartalmaznak. Az elkerülendő tartósítószerek a BHA, a BHT és a TBHQ. Ezek a vegyületek antioxidánsokként szolgálnak, ami azt jelenti, hogy megakadályozzák az élelmiszer komponenseinek oxidálódását és megromlását.

A Feingold diéta kizár minden olyan ételt is, amely mesterséges színezékkel rendelkezik. A színezékeket gyakran hozzáadják a feldolgozott élelmiszerekhez, hogy kivételesen élénk színt adjanak nekik. Ezeket a színeket fel kell sorolni az összetevők listájára, és gyakran olyan nevekkel rendelkeznek, mint a “Red 40” vagy a “Yellow # 1”. A gyermekek felé forgalmazott számos élelmiszer színezékeket tartalmaz, például a zselatin és a reggeli gabonafélék.

A szalicilát nevű kémiailag rokon vegyületekből készült élelmiszerek és gyógyszerek szintén ki vannak zárva a Feingold diéta alól. Egy szalicilátvegyületből álló közös gyógyszer az aszpirin, így a Feingold-diétát fogyasztó emberek utasítják ezt a fájdalomcsillapítót. A szalicilátokat tartalmazó számos természetes étel is kizárásra kerül a Feingold diéta, köztük alma és alma lé, chili paprika, chili por és paprika, paradicsom, szilva, szilva, bogyós gyümölcsök, őszibarack, narancs és szőlő.

A Harvard Health Publications megjegyzi, hogy noha egyes szülők arról számoltak be, hogy az ADHD-vel szembesült gyermekek nagymértékben részesültek a szigorú Feingold diéta elfogyasztásában, tudományos tanulmányok nem tartalmaztak olyan adatokat, amelyek alátámasztják az étrend hatékonyságát az ADHD tüneteinek csökkentésében. Győződjön meg róla, hogy konzultáljon gyermeke gyermekorvosával, mielőtt Feingold diétára kezdene, különösen azért, mert ez az étkezés kizárja sok gyümölcsöt és zöldséget, amely egészséges tápanyagokat biztosítana neki.

Tartósítószer-mentes

Nincs festék

Nem szalicilátok

szempontok