Mi a teljes transzformációs program technikája?

A viselkedési terapeuta James Lehman lépésről lépésre programot hozott létre, hogy segítse a szülőket a gyermekek nehéz viselkedését kezelni. Problémamegoldó megközelítéssel a Lehman olyan szülők számára kínál eszközöket, amelyek segíthetnek megakadályozni a negatív, gyökerező szokásokat. A programból megtanult új gondolkodási minták és szülői válaszok jobb viselkedéshez és pozitív szülői stratégiákhoz vezethetnek.

Hatékony szülői megértés

A Teljes Transzformációs Program a szülőket a nem hatékony szülői technikákkal oktatja, amelyek gyakran vezetnek a gyermekek nem kívánatos viselkedéséhez. Azok a szülők, akik túlzottan tárgyalnak a gyermekekkel, gyakran olyan helyzetet teremtenek, ahol a gyerekek nem értenek, vagy nem fogadnak el határokat, figyelmeztet a Megan Devine-nek adott engedéllyel rendelkező klinikai tanácsadó, az Empowering Szülők számára. A szülők annyira csalódottá válhatnak, hogy a fegyelem alatt sikoltozni vagy kiabálni fognak. Néha egy szülő egy “barát” módba esik egy gyermekeivel, és a szülők hatékony helyettesítésére összpontosít egy fiatalemberrel. A szülők túlságosan hosszúak lehetnek ahhoz, hogy túl sokat adjunk a gyermeknek, ami a jogosultság érzetét kelti. A perfectionist szülők irreális eredményeket követelnek meg a gyermekektől, ami általában szorongást és frusztrációt jelent számukra. A túlprotező szülő arra törekszik, hogy megvédje a gyermeket a frusztrációtól és a kudarcoktól, ami a gyermeknek képtelenséghez vezethet.

Átalakítási eszközök

Amint egy szülő megérti a nem hatékony szülői technikáit, a Total Transformation Program biztosítja a változtatások eszközeit. Egyes eszközök közé tartozik a közvetlen kijelentéseknek a gyermekhez való csatlakozása, a negatív elkötelezettségtől való elválás és a téves és következetes következmények kikényszerítése a rossz viselkedés miatt. További eszközök közé tartozik a gyermekekkel való őszinte elkötelezettség, a pozitív értékek példája, a gyerekek átirányítása a rossz viselkedésektől, a szkriptek használata és a gyermekekkel való összecsapások kiválasztása. Olyan eszközöket is használhat, mint a humor, az átmeneti idők, a gyermeke kezelése, hogy hogyan viselkedjen és pozitív szerepmodellezést.

Triggerek azonosítása és kezelése

A gyermekeknek gyakran van egy olyan sajátos helyzete, amely rossz viselkedéshez vezet. Lehman ezeket a helyzeteket “kiváltónak” nevezi. A gyermeke kiváltó okának megvizsgálásával olyan helyzetbe hozhatja magát, hogy segítse a gyermeket a nemkívánatos viselkedés elkerülésében. Nézze gyermekének viselkedését több napig, hogy észrevegye a viselkedési mintákat, amelyek rossz viselkedéshez vezetnek. Például észreveheti, hogy minden alkalommal, amikor ideje a matematikai feladatok elvégzésére, a gyermeke rendetlenül és elgondolkodtatóvá válik. Közelebbi vizsgálata során talán felfedezheti, hogy matekkal küzd, és a témát túlterheli. Miután megállapította a triggeret, beszéljen vele a gyermekével. Azáltal, hogy támogatja az alapjául szolgáló problémát, és segít a fiatalembernek abban, hogy elbűvöli, mert frusztrált és ideges, sikerül segíteni neki, hogy elkerülje a rosszul viselkedést. Lehman javasolja a “cueing” -ot, hogy megszakítsák a trigger-epizódokat. Válasszon egy jelet, amely átmegy Ön és a fiatalod között, hogy segítsen neki felismerni, hogy ki kell javítania a viselkedését, mert egy triggerre reagál.

Válaszok megváltoztatása

Lehman felkéri a szülőket, hogy tervezzenek alternatív válaszokat, amikor a gyerekek rosszul viselkednek. Használja ki az otthonában lévő struktúrát, hogy megerősítse elvárásait. Magyarázza el a tervét, hogy megváltoztassa az Ön és a gyermek közötti interakciót, hogy megértse, hogy a beszélgetések eltérőek lesznek. Ahelyett, hogy kiabálni vagy vitatkozni a fiataloddal, nyugodjon és dolgozzon, hogy elkerülje a haragot vagy a frusztrációt. Kikapcsol, ha egy argumentum felmelegszik, és elhagyja a gyermeket. A következetesség érdekében a gyermeknek végül el kell jönnie, hogy tükrözze a nyugodt interakció példáját.