Mi a gyaloglás előnyei és hátrányai?

Ahogy a hőmérséklet emelkedik, sokan visszavonulnak a hegyi ösvényekre, hogy elkerüljék a hőt és élvezhessék a természet idejét. A túrázás egy kihívást jelentő tevékenység lehet, és pozitív hozzáállást és határozott lelkiállapotot igényel. Ez a formája erősíti az izmokat, javítja a szív egészségét és fokozza a hangulatot. Azonban a túrázás veszélyes és félelmetes élménysé válhat, ha nem áll készen a körülményekre. Forduljon orvoshoz, és győződjön meg arról, hogy elég egészséges ahhoz, hogy túrázzon.

Előnyök

A túrázás aerob tevékenység, amely a szívet pumpálja és az izmok mozognak. Segít csökkenteni a szívbetegségek és szívrohamok, agyvérzés, magas vérnyomás, magas koleszterinszint és egyes rákos megbetegedések kockázatát. Túrázás – amely kalóriát éget, és segíthet a súlyt elveszíteni vagy fenntartani – célokat, és erősíti a négyeseket, a combnyeregeket, az izmokat és a borjú izmokat egy kihívó edzésre. A túrázás lehetővé teszi a természet felfedezését, félreteszi a mindennapi stresszt és igényeket, serkenti az adrenalin és az endorfinok érzéki vegyi hormonjait, hogy növelje hangulatát és energiaszintjét. Továbbá a csoportos túrázás lehetővé teszi, hogy szocializálódjon és javítson a kapcsolataival a körülöttetek.

hátrányok

Ha alacsony tengerszint feletti magasságban él és túrázik a hegyekbe, felszínes betegségeket tapasztalhat, beleértve a szédülést, fáradtságot, enyhe fejfájást és émelygést. Igyál sok folyadékot és néhány napot tölts fel magasabb magasságoknál, hogy a vékonyabb légkörbe vigye. Időjárási mintázatok a magas országban gyorsan gyorsan eltolódhatnak. Ismerje meg a túraútvonal időjárás-előrejelzését, hogy elkerülje a kellemetlen időjárást. Ezenkívül a túrázás fizikailag is igényes lehet, és több napra izomfájdalmat okozhat. Tudja meg, milyen nehézségi fokozatot jelent a túrázáshoz. Ha nem kondicionálod a kihívást, a csúszás, esés és egyéb sérülések kockázata nő. Még tapasztalt hegymászók és túrázók is tapasztalhatják a baleseteket, ezért legyen óvatos, ahogy túrázni.

tippek

Akár napi kirándulást, akár egy hetes kirándulást tervez, csomagot vészhelyzetekre. Adjon legalább egy elsősegélykészletet, fényvédő, eső felszerelést, térképet és iránytűt, valamint GPS-t vagy mobiltelefont. Kezdje a kirándulást kora reggel. Az eső és a villámlás viharok gyakran csúcsokat csapnak a korai délutánra, így a túra során elkerüljük a magas hegy tetejét csúnya időjárás esetén. Kerülje az éhínséget és a kiszáradást sok élelmiszer és víz csomagolásával. Bár ez további súlyt adhat a csomagodnak, akkor hálás lesz az extra táplálékhoz, ha felmerül a veszélyhelyzet.

Körülmények

Mindig túrázni egy kísérővel vagy egy csoporttal. Mondja el barátaihoz vagy családjához otthonában, ahol feltárja és hozzávetőleges visszatérési időt ad. Az utazás előtt ismerkedjen meg az esetleges vadon élő állatokkal, és találkozhat vele és tudhatja, mi a teendő, ha agresszív állatokkal találkozik. Attól függően, hogy az év az évjárat ment túrázás, sár diák, sima körülmények, sáros utak és a magas folyó szintje növelheti a veszélyt a túra. Bizonyos esetekben a parkok még akkor is zárva lehetnek, ha a tisztviselők megállapítják, hogy a körülmények nem biztonságosak a túrázók számára. Keresse meg a nyomvonal feltételeit, mielőtt elmész.