Fogyás cayenne bors, citromlé és juharszirup segítségével

Egy egyszerű tisztító diétás elmélet – a cayenne, a citromlé és a juharszirup vízben való ivása – “zamatos megoldás” -nak köszönhetően sok juharszirup forgalmazóval, weboldalakkal és könyvekkel, amelyek a fűszeres limonádéra alapoznak. A híresség támogatja még előnyeit is. Ez a terv az 1970-es évek óta létezik, népszerűsége időszakosan újra feléled. Mindig konzultáljon az egészségügyi szolgáltatóval, mielőtt gyorsan megy át – különösen akkor, ha egészségi állapota vagy gyógyszere van.

Történelem

A böjtölés koncepciója nem új, bár léteznek különböző elméletek a legjobban. A vallási célokat évszázadok óta használják a sok vallású emberek, mint a lélek, a test és a lélek megtisztítását, valamint a bűnös viselkedés bűnbánatát. A hagyományos kínai orvoslás megelőző eszköze. Néhány modern szószóló azt is állítja, hogy gyógyíthatja vagy megelőzheti a betegséget, de gyakrabban a böjtölést használják a testének megtisztítására vagy méregtelenítésére és a nemkívánatos fontok elszívására, jegyzi meg Dayle Hayes és Rachel Laudan, az “Élelmiszer és táplálkozás . “A böjtölésről szóló elmélet egy kissé modern ötlet, amely a XX. Század második felében gyökeret vert. A cayenne bors, a citromlé és a juharszirup böjtölésének koncepcióját az 1970-es évek közepén az alternatív egészségügyi szakember Stanley Burroughs népszerűsítette. Felhívta a Master Cleanse-t. Néhány évtizeddel később Peter Glickman ébredt a tisztítás érdeklődésére, aki kiadott egy új könyvet a “Lose Weight, Have More Energy és 10 nap alatt boldogabbá” című régi tervről. A közelmúltban ez az elmélet újra népszerűvé vált a híresség támogatóinak köszönhetően . Néhány juharszirup cégek eltulajdonították az ötletet, azt állítva, hogy a szirupuk az egyetlen olyan típus, amelyet ennek a tervnek kell felhasználni, amely “titkokat” kínál, amelyek segítik Önt ezzel a böjtölési tervvel és a “juharszirup útmutatókkal” a terv újabb változataival.

Időkeret

A tisztításnak legalább 10 napig kell tartania. Naponta 6-12 pohár speciális limonádét inni. Amikor kiadta a tisztításának változatát, Burroughs azt tanácsolta a diétáknak, hogy a tisztítást akár 40 napig is megtehetik. Glickman azt állítja, hogy akár 28 napig is megtette. A tisztítás kezdetét megelőző éjszaka Glickman szerint egy csésze gyógynövényes hasi teát kell inni. Ön is inni 1 liter víz 2 tk. Nem jódozott tengeri só minden reggel, amit megtisztítanak. A sós víz alternatívájaként újabb csésze lazító teát fogyaszthat.

Jellemzők

A limonádé elkészítése viszonylag egyszerű. Keverjük össze 1 oz, ami egyenlő 2 evőkanál, a friss mész vagy citromlé, azonos mennyiségű ökológiai juharszirup és 1/10 ts. Cayenne borsot 8 oz-ra. vízből. Megvásárolhatja, amire szüksége van az élelmiszerboltban, vagy vásárolhat online készleteket, amelyek a táplálék összetevőit kínálják. Glickman azt állítja, hogy a citromlé levágja a régi hulladékot a vastagbélben, a szirup energiát fog nyújtani, és a cayenne bors felgyorsítja a méregtelenítő folyamatot, miközben felduzzasztja véredényeit és feltöri a nyálkat. A tisztítási folyamat során nem eszel ételt.

Szakértői Insight

Bár ez a terv népszerű, nincsenek klinikai bizonyítékok a méregtelenítő követelések támogatására, jegyzi meg a Diet Spotlight honlapján a szakértők. Lehet, hogy fogyni lehet, de a súlyos kalóriatartalom miatt, jegyezd meg a DietChoices.com szakértőit. Általánosságban elmondható, hogy a méregtelenítő diéták nem tudományosan bizonyították, hogy eltávolítják a szervezetből származó toxinokat, figyelmeztet az Ausztrál Dietetikusok Egyesülete. Az állatkísérletek rámutattak az időszakos böjtre gyakorolt ​​egészségügyi előnyökre, például az inzulinérzékenység fokozására, a stressz-ellenállóképességre és a hosszabb élettartamra, bár embereken végzett vizsgálatokra van szükség annak megállapításához, hogy az emberek ilyen előnyöket kapnak-e, jelentette az USA Today. Sok orvos kétségbe vonja ezt az elméletet, és rámutat arra, hogy napi 12 órányi rendszeres napi ébresztési idő, például egy éjszakán át, elég ahhoz, hogy ilyen előnyöket szerezzen, jegyzi meg Hayes és Laudan.

szempontok

A gyors, rövid távú megközelítés alkalmazása mellékhatásokhoz vezethet. Ezek közé tartozik a szédülés, fáradtság, fejfájás és rendellenes szívritmus. Ha köszvényed van, a böjtölés növeli a támadás kockázatát. A hosszabb időn át tartó böjtölés befolyásolhatja az immunrendszert és az alapvető testi funkciókat. Az American Cancer Society szerint károsíthatja a vesét, a májat és más szerveket. Ha már alultáplált, akkor különösen veszélyes lehet.