Az l-arginin előnyei a raynaudok számára

Az arginin, amelyet gyakran L-argininnek neveznek, egy olyan aminosav, amely a legtöbb fehérjében jelen van. Az arginin szerepet játszik a dinitrogén-oxid képződésében, ami értágító vagy véredénynövelő szer. A MayoClinic.com szerint az L-arginin segíthet a rossz keringés által okozott állapotok kezelésében, például Raynaud jelenségében. Mindig beszéljen kezelőorvosával, mielőtt elkezdené a kiegészítést.

Raynaud-

A Raynaud-t betegségnek nevezik, amikor az elsődleges betegség nem jár más betegséggel. Az állapot csökkenti a keringést a keze és a lábai között, ami a hidegben legelterjedtebb zsibbadáshoz vezet. Amikor hidegnek vagy stressz hatásának van kitéve, az erek összehúzódnak, és megakadályozzák a megfelelő véráramlást. A betegséget “Raynaud-jelenségnek” nevezik, amikor más alapbetegséggel párosul. A Raynaud jelenségével gyakran összefüggő egyéb tünetek közé tartoznak a dohányzás, a lupus, a carpal tunnel szindróma, a reumatoid arthritis és a kémiai expozíció.

kezelések

Az ujjai általában fehérre esnek, ha hideg vagy stresszes állapotban vannak. Gyakran, a melegebb helyre költözés vagy a nyugalom megnyugtatása megkönnyíti Raynaud tüneteit. A táplálékkiegészítők, amelyek segíthetnek a tünetek enyhítésében, közé tartozik a B-3 vitamin, vagy a niacin, amely értágítóként szolgál, és gyorsabban reagálhat, mint az arginin. A magas antioxidáns vitaminok, például a C és E vitaminok segíthetnek az oxidatív stressz csökkentésében, ami a vérszövet károsodását okozza. Az omega-3 zsírsavak javíthatják a keringést is. Bár az arginin a Raynaud kezelésére alkalmazott közös kiegészítés, egyes tanulmányok kimutatták, hogy nem növeli a keringést az ujjakban és lábujjakban, a Global Information Hub On Integrated Medicine szerint.

felhasználások

Az L-arginin olyan krém formájában kapható, amellyel a MedlinePlus szerint az ujjaival és a lábujjakkal dörzsölhet. A cukorbetegek gyakran használják a krémet, hogy a végtagok véráramlását ösztönözzék. A krém szintén stimulálhatja a pénisz áramlását a szexuális diszfunkciók kezelésére. Az aminosav hatásos a műtét után a sebgyógyulás felgyorsítására és az eljárások után fellépő fertőzések számának csökkentésére. Ha görcsös vagy fájdalmas fájdalmat tapasztal a lábakban vagy a kezekben, ha a vér áramlása korlátozott, akkor az L-arginin enyhíti a kellemetlen érzést.

Mellékhatások

Kérjen tanácsot orvosától, mielőtt arginintartalmú szereket vagy krémeket használna a Raynaud-kór mellékhatásainak enyhítésére, hogy megakadályozza a komplikációkat vagy az egyéb, folyamatban lévő kezelésekkel kapcsolatos kölcsönhatásokat. Bár az aminosav általában a legtöbb ember számára biztonságos, ez puffadást, hasmenést, köszvényt és hasi fájdalmat okozhat. Vérelégtelenséghez vagy légúti gyulladáshoz vezethet. Az arginin ronthatja az asztmás tüneteket és alacsony vérnyomást okozhat. Nem szabad L-arginint alkalmazni, ha magas vérnyomással vagy nitráttal kezeli a gyógyszert a vérkeringés javítása érdekében. Ha túlságosan alacsony vérnyomást tapasztal, akkor más férfi szexuális hatásfokozó szerekkel együtt alkalmazza.