A sumo wrestler étrendjét

A sumo wrestler sikere a súlyától függ. Minél nagyobb a birkózó, annál jobb esély van a versenyre. A szumó birkózó étrendje ezért teljes egészében arra törekszik, hogy a birkózók a lehető leggyorsabban és hatékonyabban tudjanak súlyt szerezni. Az étkezés mellett az étkezés és a testmozgás időzítése is fontos szerepet játszik a súlygyarapodásban.

Indoklás

A szumó birkózásban a cél az, hogy kopogtasson az ellenfelet a földre vagy a gyűrűből – minden lyukasztás, rúgás vagy nyomás nélkül. A dobók és a fejlécek az ellenfél legyőzésének elsődleges módszerei, és a szumó birkózók számára, hogy elkerüljék az egyensúlyt, akkor hasznos egy erős súlypont. Ennek megvalósításához a szumó birkózók, más néven rikishi, szándékosan megnövekednek annak érdekében, hogy egy nagy felsőtest legyen. A testmozgás növeli az alsó test erejét, ami miatt a rikishi nehéz felborulni.

Chankonabe

A sumo birkózó étrendjének alapanyaga a chankonabe, gazdag pörkölt, amelyet minden étkezéskor szolgálnak fel. A chankonabe étkeztetése a rikishi követelménye, mivel ez egy tiszteletre méltó hagyomány, amely a 19. század elejéig nyúlik vissza, és kulcsfontosságú tényező lehet abban, hogy segítsen a rakishi elérni napi 10 000 kalóriát tartalmazó kalóriatartalmát. A 630 lb. Sumo wrestler Takamisugi az egyik pihenés alkalmával 65 pálinka tálat eszik. A pörkölt összetevőkből áll, amelyek csirkét, marhát vagy halat tartalmaznak káposzta, retek, padlizsán, gomba, tofu és udon tésztával együtt.

Egyéb élelmiszerek

Más élelmiszerek, amelyeket egy szumó birkózó eszik, változhatnak. A Rikishi sör, rizs, sushi, sült csirke és egyéb ételek együtt fogyasztják a chankonabét. Évekkel ezelőtt a japán kutatók felfedezték, hogy a szumó birkózók nagyobb kockázatot jelentenek a cukorbetegség és a magas vérnyomás tekintetében, mint a japán lakosság körében. Ez a kockázat ma is folytatódik, így a sumo birkózik egy olyan sporttal, amely egészségtelennek tekinthető.

Napi étkeztetés

Egy népszerű félreértés az, hogy a szumó birkózók egész nap ülnek és esznek. Valójában a rikishi napi két ételt eszik, a fő étkezést, amely délben történik, és egy vacsorát. Ezek az ételek formálisak, a rikishi pedig rend szerint. A birkózók a reggelt a házimunkákkal töltik, és gyakorolják a gyakorlást, ami órákig tarthat. A délutáni étkezés után, amikor a rikishi a fent említett chankonabe-t együtt más magas kalóriatartalmú ételekkel együtt elfogyasztja, sokáig fekszik, mivel úgy gondolják, hogy a szervezet nagyobb valószínűséggel tárolja a zsírt ilyen körülmények között. Az esti étkezés nem olyan nagy, de a birkózók mindazonáltal több kalóriát fogyasztanak, hogy támogassák súlygyarapodásukat.