A legjobb ételeket enni, hogy tisztítsa ki a kettőspontját

Bár az élelmiszer nem igazán tisztítja a vastagbélét – a test általában egy finom munkát, hogy a saját – a megfelelő élelmiszerek kiválasztása segít fenntartani az emésztést zökkenőmentesen, esetleg megakadályozza a székrekedés. A magas rosttartalmú élelmiszerek különösen hasznosak ebben az osztályban, ugyanúgy, mint az élő baktériumok kultúrájával. Gastrointestinalis szorongást tapasztalhat azáltal, hogy egyszerre nagy mennyiségű ilyen ételt vezet be a diétájába, ezért fokozatosan adj hozzá fokozatosan, hogy testének megfelelően álljon.

Annak ellenére, hogy állítólag számos kiegészítők a piacon, a vastagbél nem rothadó rothadó élelmiszer. A szervezetben gazdag baktériumok tartoznak, amelyek metabolizálják a hulladékot, és a vastagbél falainak gyakori sejtforgalma is megakadályozza a felhalmozódást. Ez azt jelenti, hogy az étkezési szokások nem befolyásolják a bélmozgásokat, és a megfelelő élelmiszerek segíthetnek abban, hogy a hulladék gyorsan haladjon a rendszeren. A leghatékonyabb lehetőségek szintén magasak a vitaminokban és ásványi anyagokban, így a diétájukba való bevonása okos választás a tisztító képességtől függetlenül.

A boltban keressenek olyan élelmiszereket, amelyekben oldhatatlan rostok vannak, ami ömlesztve növeli a székletet, és gyorsítja az élelmiszer átjutását az emésztőrendszeren keresztül. 11,3 gramm oldhatatlan rost / 1/2 csésze, a búzakorpa különösen gazdag forrás, keresse meg a korpa-alapú gabonaféléket egy komoly szálerősítéshez. A vesebab szintén gazdag oldhatatlan rostokban, amely 5,9 g / 1/2 csésze, főtt. Más jó források közé tartoznak a lenmagok, az egész búzából készült spagetti és a zöldborsó. Noha az oldhatatlan rostokra vonatkozóan nincs konkrét ajánlás, 14 gramm étkezési rostot kell fogyasztania minden 1000 kalóriaért, amint azt a 2010-es amerikai táplálkozási irányelvek szerint.

A probiotikumokat tartalmazó ételek – az egészséges baktériumok – segítenek megemészteni és megszüntetni az ételt. Megtalálhatóak a probiotikumok az erjesztett termékekben, mint például a joghurt, a miso, a savanyú káposzta és a kimchi, egy fűszeres koreai pácolt káposzta. Bár egyes vállalatok forgalomba hozzák joghurtjukat, hogy kiemeljék az emésztési előnyöket, minden olyan fajta, amely aktív kultúrákat tartalmaz, meg fog tenni a trükket – nincs szükség több pénzt költeni egy fantasztikus csomagra.

Bár nem tudod szó szerint öblíteni a rendszert, sok folyadék fogyasztása segíthet megakadályozni a székrekedést, a University of Maryland Medical Center szerint. Minden folyadék – beleértve a teát vagy a gyümölcslevet – segít, de az egyetem a legjobb választásnak ajánlja a vizet. Ha nem éri el a sima vizet, adj hozzá egy citrom- vagy mészvirágot a hozzáadott ízhez. Ahhoz, hogy jól hidratált maradjon, a nők körülbelül 9 csészét és férfiakat inni kell körülbelül 13 csésze folyadékot naponta.

A vastagbél-tisztító mítosz

Fiber-Rich Fare

Probiotikus segítség

Szomjúságosok