A cékla hatása a belekre

A cékla téli növényi és kiváló forrása a folsav, mangán, kálium és antioxidánsok. A cukorrépa-ben található egészségvédő tápanyagok segítenek az Ön egészségének optimalizálásában és a krónikus betegségek leküzdésében. Azonban észreveheti, hogy a széklet színe megváltozik evés közben cukorrépa. Ha érzékeny szájuk van, akkor gyomor-bélrendszeri kényelmetlenséget és változásokat okozhat a bélmozgásai után étkezési céklát.

Piros székek

A cékla természetes pigmenteket tartalmaz, amelyek élénk és sötét lila-piros színüket adják. Ezek a pigmentek nem szívódnak fel a szervezetben, és meglepődve látni lehet, hogy drágikusan változik a széklet színe a reggeli cukorrépa után. A cukorrépa evése ellenére, ha észrevesz egy változást a széklet színében, ez olyan belső problémákat jelenthet, mint a vérzés, amely súlyos egészségügyi problémákból eredhet. Ha fájdalma van, vagy a szín nem javul, azonnal forduljon orvosához.

Emésztőrendszeri problémák

Ha érzékeny gasztrointesztinális rendszerrel vagy irritábilis bél szindrómával rendelkezik, az étkezési cukorrépák gasztrointesztinális kellemetlenségeket okozhatnak, beleértve a puffadást, a hasmenést, a hasi fájdalmat és a görcsöt. A bélműködés változásai – beleértve a hasmenést vagy a székrekedést – a cukorrépa evéskor is előfordulhatnak. Kipróbálhat egy kis adagot, például egy negyed csészét, és fokozatosan növelheti a kiszolgáló méretét hetek vagy hónapok alatt, attól függően, hogy mennyire tolerálja a növekedést. Ez segít a szervezetnek a cukorrépákhoz való alkalmazkodáshoz, és csökkentheti a gyomor-bélrendszeri problémákat.

Az élelmiszerek érzékenységének követése

Egyes ételek mellékhatásokat okozhatnak. Ezek élelmiszer-allergiából vagy érzékenységből eredhetnek, de azért, hogy megbizonyosodjon róla, orvosa kérheti, hogy tartsa be az élelmiszer-naplót. Írja le az általad elfogyasztott ételeket, valamint a bél tüneteit vagy egyéb problémáit. Ha ezeket a problémákat csak akkor tapasztalja, amikor evett a cukorrépa, és megkönnyebbül, amikor megszünteti őket, előfordulhat, hogy megtalálta az élelmiszerforrást.

szempontok

A széklet színe megváltozása röviddel evés után cukorrépa származhat a pigment a növényi. Ez azonban olyan belső problémákat jelenthet, mint a vérzés, amely súlyos egészségügyi problémákból eredhet. Ha fájdalma van, vagy a szín nem javul, azonnal forduljon orvosához. Bár élvezheti a céklát, ha hosszantartó hasmenést vagy egyéb gyomorpanaszokat tapasztal, előfordulhat, hogy el kell kerülnie a cukorrépákat.