Szemölcsök és csecsemők

A növekedés a baba bőrén, amely nem távozik, lehet egy szemölcs. A szemölcsök olyan nyálkahártyák, amelyek általában ártalmatlanok, de kényelmetlenek lehetnek a test egyes területein. Ritka esetekben a csecsemők fejlődhetnek a szemölcsökben, ha olyan anya született, aki genitális szemölcsökben szenved.

Azonosítás

A szemölcsök a humán papilloma vírusnak, más néven HPV-nek való expozíció után fordulnak elő. A közös szemölcsök durva és lekerekítettek a tetején, és csoportokban jelenhetnek meg, míg a lapos szemölcsök simább felületűek és kisebbek lehetnek. A lapos szemölcsök gyakran előfordulnak az arcon, míg gyakori szemölcsök gyakran megjelennek a könyökön, kézen és ujjakon. Amikor a szemölcsek a láb alján jelennek meg, úgy hívják, hogy a lábszár lábak. A szemölcs színe a rózsaszíntől a sötétbarna színig terjedhet. Ha gyermekének közös szemölcse van, előfordulhat, hogy több fekete foltot is tartalmaz. A fekete foltok, amelyeket általában “magoknak” neveznek, valójában apró véredények.

Kockázati tényezők

A csecsemő nagyobb valószínűséggel alakulhat ki a szemölcsökben, ha bőrét vagy hangjait megtöri. A baba fejlődhet egy szemölcsön, miután megérintette a szemetet egy másik gyermek vagy felnőtt számára. A HPV vírus képes élni a tárgyakon és elterjedni, ha a baba megérint egy olyan tárgyat, amely érintkezésbe került egy szemölcszel. A törölközők vagy mosogatóköpenyek cseréje egy olyan személlyel, akinél a szemölcs elszáll. A gyermeke egy orrszemű szemölcs létrejöhet, ha áll, vagy sétál a vírussal fertőzött padlón. Mivel a szemölcsök áthatolnak a kezekről az arcra érintéssel vagy körömgörcsökkel, az Amerikai Bőrgyógyászati ​​Akadémia azt javasolja, hogy ellenőrizze gyermeke kezét a szemölcsökre, ha szemölcsét észlel az arcán.

Nemi szemölcsök

A HPV vírus más törzsei felnőtteknél a szemölcsöket a nemi szervek területén okozhatják. Az ilyen típusú szemölcsök szexuális kontaktuson keresztül terjednek. Bár ritka, a baba egy szemölcs vagy növekedés kialakulhat, ha a vírus a szülés alatt ki van téve. A visszatérő légúti papillomatosisnak nevezett állapot körülbelül 20 ezer embert érint az Egyesült Államokban, az RRP Alapítvány szerint. A vírusnak való kitettség okozhat szemölcsöket és növekedést a torokban, a légcsőben, a vékony hangon, a légzőcsatornákban vagy a tüdőben. Ha a baba ilyen állapotban van, észreveheti, hogy gondja van a légzésnek, nem nagyon hangosan sír, gyakran köhög, vagy nyelési nehézségeket okoz. Az orvosok műtéttel kezelik a visszatérő légúti papillomatosis által okozott növekedéseket.

Kezelés

A szemölcsöket nem mindig kell kezelni, mivel sokan hónapokig, vagy bizonyos esetekben évekig elbuknak kezelés nélkül. Az over-the-counter szemölcsök segíthetnek a szemölcsök eltávolításában, ha több hetet vagy hónapot használnak. A szemölcsnek a szalaggal való takarása is végül eltávolíthatja a szemölcsét. Bár ezek a módszerek hasznosak lehetnek a szemölcsök eltávolításában idősebb gyermekeknél és felnőtteknél, orvosa nem javasolhatja őket egy csecsemő számára. Beszéljen orvosával, mielőtt megpróbálna otthoni kezelést nyújtani a baba szemölcsének. Az orvosok számos módszert használnak a makacs szemölcsök eltávolítására, beleértve egy különleges folyadék befagyasztását, elektromos árammal való égetéssel vagy lézeres eltávolítással.