Párásító segít-e a száraz bőrömnek?

Ahogy öregszik, egyre nehezebbé válik a bőröd megtartani a nedvességet. A hideg, hideg, durva szappanok, a gyakori fürdés és a napsugárzás szintén a bőrtől függ. A korábban epidermális sejtek zsugorodtak, így durva, pikkelyes és viszkető foltok maradtak a karján, a lábain, a hátán és a test más területein. Súlyos esetekben ez a hiány vagy a nedvesség elvesztése okozhatja a bőr megrepedését és vérzését. Az otthonában lévő páratartalom növelése azonban gyakran elősegíti a száraz bőr felszámolását, különösen a leggyakrabban használt helyiségekben.

Növekvő páratartalom

A hordozható párásító a nappaliban, a hálószobában, az irodában vagy a denben elegendő nedvességet adhat a levegőbe, hogy megóvja a bőr kiszáradását. Ha reménykedik, hogy növeli a páratartalmat az egész házban, akkor vásárolhat egy nedvesítőt, amely közvetlenül a kemencéjéhez csatlakozik, hogy minden szobában további nedvességet szivattyúzzon.

Páratartalom

Az amerikai Osteopathic College of Dermatology 45-55% -os páratartalmat javasol, míg a CNN Health weboldalon a nedvességtartalom kissé alacsonyabb, körülbelül 30-50% -át teszi lehetővé. A levegő páratartalmát nedvességmérővel vagy relatív páratartalommérővel mérheti. Ezek az eszközök legfeljebb hardverraktárakban érhetők el.

Légnedvesítők használata

Mint a kemencék, a fűtőberendezések és a klímaberendezések, nem mindig szükséges a párásítót egész évben futtatni. Az ősszel és tavasszal a legtöbb lakás jó nedvességtartalmat tart fenn. Csak addig, amíg a hőmérséklet csökken, a páratartalom hajlamos a zuhanásra. A központi légkondicionáló azonban csökkentheti a relatív páratartalmat is, és nyáron is szüksége lehet a párásító üzemeltetésére.

A párásítók gondozása

Bár a párásítók javíthatják az otthonban a páratartalmat, néha egészségi problémát jelentenek. A kockázat minimalizálása érdekében minden használat után cserélje le a vizet, és rendszeresen tisztítsa meg a tartályt. Tisztítsa meg a párásítót háromnaponta egy 3% -os hidrogén-peroxid-oldattal, mondja a CNN Health. Ez elérhető a gyógyszertárakban, valamint a raktárakban, amelyek páramentesítők.

A bőr kezelése

Néha nem elegendő egy párásítót futtatni a száraz bőr javításához. Ha úgy találja, hogy a bőr még mindig száraz és pelyhes, használja a kiváló minőségű hidratálót, tisztítsa meg enyhén szappannal és minimalizálja a zuhanyt. A forró víz nedvességet enged a bőréből, ezért enyhén meleg vízben fürödjen.