Mit ne enni a koleszterin ellenőrzés előtt

A pontos koleszterinszinttel kapcsolatos eredmények fontos szerepet játszanak a szívbetegségek kockázatának meghatározásában. Több mint 35 millió amerikai koleszterin szint elég magas ahhoz, hogy jelentős kockázatot jelent a szív- és érrendszeri betegségekre. Előfordulhat, hogy meg kell figyelnie, hogy mit fogyaszt a koleszterinszint ellenőrzése előtt, mert a standard koleszterin teszt egyes összetevői érzékenyek az élelmiszerek bevitelére.

Lipid panel

A lipid panel tipikusan több olyan koleszterin-tartalmú anyagot mér, mint az LDL, a HDL, a trigliceridek és a teljes koleszterin. Az élelmiszer nem befolyásolja azonnal az LDL-t és a HDL-t. A teljes koleszterin és trigliceridek érzékenyek az élelmiszerek bevitelére. 9-12 órára kell böjtölnie, mielőtt a véredet a lipidprofilhoz húzod. Ez azt jelenti, hogy nem lehet semmit, kivéve a vizet, enni vagy inni a vérvizsgálat előtt.

A trigliceridek

Az élelmiszer emeli a trigliceridszinteket. A LabTestsOnline.org szerint a trigliceridszintek étkezés után 5-10-szer magasabbak lehetnek. A laboratóriumok többsége arra utasítja Önt, hogy a trigliceridek tesztelése előtt böjtöljen. Némi érdeklődés mutatkozik a triglicerid szintek mérséklésére, mivel ezek inkább jelzik az ember normális triglicerid állapotát.

Élelmiszer és Trigliceridek

A trigliceridek különösen érzékenyek a cukros élelmiszerekre, a túlzott kalóriákra és a zsírokra. A legtöbb zsír az élelmiszerekben és a testben a trigliceridek kémiai formájában van, az American Heart Association szerint. Ne engedje bele az édes desszerteket, mielőtt vérét elvonja, ha általában nem eszik édességet. A szervezet átalakítja a felesleges kalóriákat trigliceridekké, és tárolja azokat zsírsejtekben, amíg a szervezetnek energiára van szüksége. Kerülje a túlzott étkezést a megelőző napokban, mielőtt vérét teszteli, hogy pontos triglicerid mérést kapjon.

Normál étrend

A koleszterinszint ellenőrzését megelőző héten normálisan kell enni, hogy pontos képet adjon a szívbetegség kockázatáról. Kerülje az ételeket, amelyek magas zsírtartalmú zsírban, telített zsírban és koleszterinben kerülnek, ha általában nem zsíros ételeket fogyasztanak. A magas koleszterin fő oka a magas zsírtartalmú zsírok és koleszterin.

Alkohol

Az alkohol a trigliceridek drámai emelkedését okozza. Legalább 24 órán át ne fogyasszon alkoholt, mielőtt a vér ellenőrizni fogja a koleszterin szintjét. A bor növelheti a HDL-t vagy a jó koleszterint, de a vérvizsgálat előtt nem szabad alkoholt inni.

Élelmiszerek és italok fogyasztása, különösen az alkohol növeli a triglicerideket és a teljes koleszterinszintet. Az orvos felesleges kezelést írhat elő, ha nem tudja, hogy a vér a beteg állapotában nem volt.

kockázatok

A pontos koleszterincsökkenés előnye, hogy pontosan értékeli a szívbetegség kialakulásának kockázatát. A koleszterinszintet egészséges táplálkozással, elegendő testmozgással, nem dohányzással, vagy felesleges alkoholfogyasztással szabályozhatja. Előfordulhat, hogy gyógyszert kell szednie, hogy a koleszterinszintjét irányítsa.

Előnyök